Wangle: Haugstad – kungen av Solvalla

21

19 miljoner kronor till en ensam vinnare och en fantastisk omsättning på över 31 miljoner kronor.

Då blev det favoritparad på V86 – en mardröm för landets spelare som ville åt de stora pengarna.

Bästa insatsen: Kenneth Haugstad som tog ett hattrick!

V86 på Solvalla och Åby med superjackpott.

En ensam vinnare skulle ta hem 19 miljoner kronor.

Omgången var på förhand lurig med en del stora favoriter.

Både Fighting Bax och speciellt Une Di Poggio vann med ett nödrop – som megafavoriter.

En mardröm för skrällspelarna med andra ord.

Mest imponerad blev jag av Valentino Strix som stod för en häftig avslutning och Kenneth Haugstads härliga form i sulkyn. Och hur står det egentligen till med Veijo Heiskanens stallform?

Här är Trav365:s plusbetyg.

 

Kenneth Haugstad.

Kommentar: Tog ett hatttrick på Solvalla och gjorde nästan allt rätt förutom styrningen med Ice Wine i V86-6. Haugstad vann från ledningen med Fighting Bax och körde resolut till ledningen. Än bättre var insatsen med Petter Rags som han jobbade in till en snygg seger efter en misslyckad start. Med bra tempo i täten tog han sedan upp jakten och vann duellen mot Örjan Kihlström på foto. Det är inte ofta! I avslutningen höll han igång Evening Prayer till säker seger. Snyggt hattrick, Kenta!

Valentino Strix

Kommentar: Visade prov på sin enorma kapacitet och var helt överlägsen som favorit. Hästen fick tredje utvändigt och med 700 meter kvar så lossade Stefan Söderkvist kanone. Då small det rejält och Valentino sköljde fältet.

Malkin

Kommentar: Visade sig från sin rätta sida igen och då var det spel mot ett mål. Fick ett perfekt lopp av Söderkvist, men såg ruskigt fin ut hela vägen och vann helt överlägset. Det här är en riktigt bra häst som jag tror kommer tjäna mycket pengar i år.

Stefan Söderkvist.

Kommentar: Nybliven 60-åring men ändå i sitt livs form? Stefan Söderkvist levererar många fina prestationer i sulkyn för stunden och jag känner mig alltid trygg när jag vill lita på honom i lopp. Underskattad hos många, men Söderkvist är att räkna med framöver, som alltid.

Petter Rags

Kommentar: Gick en stark slutrunda och var bara bäst tillslut, hamnade långt bak efter start men kom tillbaka starkt. En härlig spurt avgjorde.

New Muscle Ås.

Kommentar. Vad hände? Visst, en snabb inledning, men hästen var ju under all kritik. Det måste varit något som spökat, för den här hästen i regi Veijo Heiskanen ska vara mycket, mycket bättre. Nej, det här var en flopp. Hoppas hästen återhämtar sig snabbt för det är en läcker typ som jag tror kan bli riktigt, riktigt bra. Speciellt hos Veijo!

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Wangle: Haugstad –
kungen av Solvalla

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.