Wangle: ”Herregud, vilken brutal debut”

23

TRAV17 januari 2018 22:36

Timo Nurmos är en av Sveriges bästa tränare – det vet alla.

Men han är totalt överlägsen med att förvandla hästar.

Volocity De Vies debut var brutalt bra – och överlägset bäst på V86.

Jag har alltid gillat hästen men har blivit besviken gång på gång.

Men så, en kall januaridag, när vintern slagit ner rejält i Sverige (för några dagar), gjorde hon comeback.

I regi Timo Nurmos.

Och jösses – vilken brutal förvandling. Volocoity De Vie har aldrig sett bättre ut och jag fick snudd på gåshud när Jorma Kontio vann med 30 meter från dödens. Ja, ni läste rätt. Timo Nurmos och även Jorma Kontio har fått snurr på grejorna igen.

I övrigt:

Det blev en riktig flopp på V86-spelet när massvis av hästar tvingades strykas på grund av ovädret i Sverige när de inte kom fram till banorna i tid. Surt, då det omsatte över 34 miljoner kronor och var superjackpott.

Weekend Fun hade ny uppvisning.

Jan-Olov Persson visar återigen vem som är kallblodskung.

Här är Sportbladets plusbetyg från omgången

+++++

Volocity De Vie: Mycket är redan sagt, men vad var det för häst vi fick se? Visst, motståndet kanske inte var det bästa, men intrycket. INTRYCKET på hästen var förjäkla bra och Jorma Kontio satt med fulla linor in över mål. Det här är en häst som kommer gå ut i större sammanhang och stå sig mycket väl. I alla fall om vi får se honom lika bra som nu.

++++

Weekend Fun: Det pratades om ett passivt upplägg och att hästen skulle köras på chans inför V75-finalerna på Solvalla. Och visst gav Rikard N Skoglund hästen ett rätt så vilsamt lopp, men han tröttnade rätt rejält i sista sväng och kastade ut hästen i fjärdespår. Då var konkurrenterna chanslösa. Wow, detta är en kanon. Han vinner V75-finalen från bra spår.

+++

Järvsöodin: Tidigare segermaskinen har inte fullt ut levererat på slutet, men på V86 var hästen bara bäst. Fick tufft lopp i dödens, men krossade allt motstånd och var aldrig nära förlust. Jan-Olov Persson är kallblodskungen fortsatt.

++

Largo: Tävlade från sämsta läget, och fick dra tåget i vida spår. Men trots det fångade hästen upp alla hästar över upploppet och stod för ett suveränt slutvarv. Det var en minst sagt oväntad vinnare för många spelare.

+

Above All Ås: Skrällde direkt och såg riktigt fin ut hela loppet. När luckan kom så var det enkelt och Ulf Eriksson avgjorde enkelt. Hästen har haft bra form en längre period och var värd en seger.

Lincoln Lawyer: Oj, det här var kallt. Blev storfavorit på V86 efter strykningen av Magnifik Brodde, men var tidigt slagen och aldrig med chans. Något var fel, kanske banan? Annars sjukdom. Lincoln är inte så här blek en normal dag.

17 januari 2018 22:36

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.