Wangle: ”Hon växte in i eliten på allvar”

47

Dream Lane växte in i eliten på allvar.

Nobel Amok tog upp sin segerrad.

Och Sylvester America vann för första gången – sedan 2015.

Det blev en rafflande omgång på Solvalla och Åby.

Redan i inledningen av V86 svek favoriten Rapide Du Pommeau rejält.

I stället var det en av mina favoriter, Sylvester America, som spurtvann i överlägsen stil.

Detta var alltså första segern sedan 2015.

Helt sjukt! Sylverster America är en kanon i grunden.

Lyckas han tända om nu?

I övrigt:
Erik Adielsson briljerade på Solvalla. Lekte hem två segrar på övertygande sätt.
Going Diablo och Peter Untersteiner fixade segern i första sväng, då hästen var extremt nära att galoppera.

Vi spelar Big Mac C.D nästa gång. Håll i hatten som han såg ut…

Drygt 100 lax på V86 trots flera hårt betrodda. Ett fantastiskt spel.

 

Här är Sportbladets plusbetyg från V86-omgången

 

Dream Lane: Wow, som hon såg ut, herregud. Erik Adielsson var ruskigt segersäker när han gick ut i dödspositionen. I det läget trodde jag nog inte att Dream Lane skulle vinna och lyckas hålla ifrån sig konkurrenterna bakom. Men oj så fel man kan ha. Vilken insats – vilket intryck! Det här var veklingen imponerande och nu visade Dream Lane att hon tillhör eliten bland fyraåringarna på allvar. Fem plus!

Sylvester America: Snacka om uppvisning över upploppet, och som loppet blev kört ska hästen bara vinna. Men det var otroligt läckert att se Sylvester America i sådant skick igen och mer löpglad än vad han såg ut nu var det längesen jag såg i hästen. Detta är en kanon som inte alls fått det att stämma under lång tid, därav blev han skräll på V86:an. Kanske detta får Sylvester America att tända till igen. Då vinner hästen fler lopp i höst.

National Prince: Brottades med ett kämpigt utgångsläge, men visade att hästen bara var bäst i loppet. Fick ett kanonlopp serverat Erik Adielsson och sedan kunde duon enkelt avgöra i god tid före mål. Det var klasskillnad rakt igenom och favoritspelarna jublade. National Prince är en läckerbit att kolla på och det visade han inte minst på V86.

Nobel Amok: Kom tillbaka efter två raka misslyckanden som hårt betrodd. Trots det blev han omgångens största favorit och Robert Bergh var segersäker. Han satte allt på ett kort direkt i inledningen och körde resolut till ledningen. Väl där fick han dämpa tempot, men hästen såg underbart bra ut hela vägen. In på upploppet manade Bergh på hästen lite och spurtade enkelt till seger. Kanske inte helt övertygande, men han gjorde vad han skulle och var trots allt ohotad. Den här hästen platsar lätt på min topplista över största förvandlingar i år. Hur bra kan han bli?

Global Trader: Oj, vad hände där? Endast tre procent på V86-spelet och fick själv i tredjespår sista 800 metrarna – men ändå helt överlägsen. Det var ett mäktigt intryck på Henrik Larssons travare och Jennifer Tillman fick bara hålla i sig i sulkyn. Sådana insatser är häftigt att se och det är sällan man får se skrällar vinna på det sättet. Bravo!

Rapide Du Pommeau: Startade som jättefavorit direkt i inledningen men sågs aldrig med chans i loppet. Det här är en mycket knepig häst som är svår att räkna på. Antingen vinner han mot guldhästar och ge 60 gånger pengarna för att sedan förlora överlägset mot betydligt sämre konkurrenter. Nej, 2140 meter är en för kort distans för denne travare.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.