Wangle: ”Krossade allt – på rekordtid”

38

TRAV14 oktober 2017 19:39

V75 på Åby med SM-lopp och extremt mycket känslor.

Sofia Adolfsson blev historisk i monté-SM – och Readly Express slog nytt svenskt rekord igen.

Men trots det ges fem plus till en annan. Rätt eller fel?

Det blev en favoritbetonad omgång på Åbytravet.

V75 gav drygt 1200 kronor och jackpott väntar till kommande helg. Favoriterna var helt enkelt för starka. Och vilka prestationer vi fick se.

Readly Express vann utan att förta sig – på nytt svenskt rekord – igen. Han ser mest ut att jogga. Segertiden 1.11,8 imponerar igen.

Det är bara att utmana Bold Eagle i Paris nu.

Men den prestation som glänste mest var i V75–7, att Cab Hornline lyckas vinna och stå emot alla attacker trots Elitloppstempo, var ruskigt imponerande.

Här är Sportbladets plusbetyg från omgången på Åby:

+++++

Cab Hornline: Jisses, vilken fartfest. Per Lennartsson tog hand om ledningen efter 300 meter, men fick offra rejält med krafter direkt. 1.08-tempo första 500 metrarna var respektingivande och sedan fick hästen tuff press hela loppet. Först av Rolex Bigi, sedan av Jairo som gick en stark avslutning. In över upploppet kämpade och stred hästen meter för meter och trots en fartfylld avslutning från Furious Francis så lyckades Cab Hornline vinna. Snacka om välförtjänt. Förresten, han vann på 1.10,1 – en mörk oktoberlördag… Nytt rekord med råge!

++++

Readly Express: Vet inte vad man ska skriva mer, det här är ett unikum som aldrig gör en dålig prestation. Jorma Kontio såg till att placera hästen i ledningen, sedan var det återigen spel mot ett mål. Hästen såg mest ut att jogga. Sedan kom beskedet att det var nytt svenskt rekord igen. Puh!

+++

Super Ariel: Welcome back! Vilken comeback på svensk mark efter två år i Franrkike. Hästen såg fruktansvärt läcker ut och avslutningen som hästen och kusken Micael Melander bjöd på i Sto-SM var häftig. Jag hoppas vi får se hästen i flera lopp i Sverige framöver.

++

Candor Hall / Sofia Adolfsson: Blev kung och drottning när Monté-SM avgjordes för första gången på V75. Candor Hall ser ut som en ny häst i montén och Sofia Adolfsson är verkligen överlägsen på sadeln just nu. Den duon är svårslagen framöver.

+

Handsome Brad: Äntligen! Första segern i år – efter elva försök. Gissa om kretsen kring Handsome Brad firar just nu. Hästen har dock haft form i många starter och det var rättvist att fullträffen kom nu.

Galatica: Nja, det var verkligen inget lyckat SM och hästen fortsätter att leta efter formen. Fick visserligen inte ett optimalt lopp, men att hästen ska sluta oplacerad får anses som en flopp. Nya tag – vi vet hur bra hon är.

14 oktober 2017 19:39

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikelStorstjärnan vann på svenskt rekord – igen
Nästa artikelSvenska superkrossen – vinner 4 miljoner

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.