Wangle: ”Omöjliga skrällarna var för svåra”

21

TRAV10 januari 2018 22:23

Talangen Extra Fudge gjorde comeback.

Och snacka om Extra bra insats när han krossade storfavoriten Judas Iscariot – från dödens.

Sedan hade Tobias O Eriksson stor show och skrällde dubbelt.

12 miljoner kronor i jackpott under onsdagskvällen.

Men omgången blev omöjlig med flera galna skrällar.

Den största anledningen stavas Tobias O Eriksson som tog en snygg dubbelseger på Åbytravet med Höwings Venus och Staro Litchi.

Sedan fick Extra Fudge briljera i comebacken och travde bättre än någonsin. Och Suprise Power fick minst sagt äntligen vinna.

Ja, omgången på Solvalla och Åby blev fartfylld och riktigt händelserik.

Om någon satte 8 rätt? Nej… Det blev faktiskt alldeles för svårt.

Nu väntar REKORDPOTT nästa vecka. En ensam vinnare kan ta hem 20 miljoner kronor.

I övrigt: Michael Broberg är ju en härlig krydda inom travsporten. Tror alltid på sina hästar och är alltid ”övertänd” innan loppen. På V86 lämnade han klart på sin häst Dani Boko och gjorde segerintervju redan innan loppet. Jag kan inte annat än att jubla över att hästen sedan vann… Haha, vilken lirare! Grattis, Broberg.

Här är Sportbladets plusbetyg från omgången

+++++

Extra Fudge: Kom tillbaka efter lång frånvaro och startade från ett snävt innerspår på tillägg. Men hästen tog tidigt dödspositionen och Jorma Kontios travare knäckte storfavoriten i ledningen. Det var en härlig comeback och det jag fastande för var att hästen travade bättre än på mycket länge. Kanske bästa någonsin? Han får i alla fall högsta betyg på V86.

++++

Suprise Power: Äntligen fick hästen vinna och så välförtjänt. Har verkligen haft superform ett längre tag utan att få vinna, men nu satt den. Och hästen fick det tuffaste loppet när han drog tåget i tredjespår och kunde avgöra med minsta möjliga margina. Det hade varit f*n om hästen inte fått vinna den här gången.

+++

Tobias O Eriksson: Relativt anonym för den stora massan inom travsporten. Men Eriksson är underskattad och fick verkligen visa upp sina kvalitéer på V86 när han tog en imponerande dubbelseger. Först var det en ren och skär kross med Höwings Venus som vann från dödens på knock-out. Men i V86–7, där han vann med Staro Litchi, fick han briljera rejält och hittade en perfekt resa och avgjorde på open-stretch. Grattis!

++

Tudor Kronos: Svek som storfavorit på V75 på nyårsafton och var relativt svag den gången. Lättare motstånd nu och första rycktussar gjorde så att Robert Bergh fick segerdefilera igen med den här kapabla hästen. Och har hästen gått så fort över ett upplopp någongång? Snacka om att utrustningsändringen blev en succé. Vinnarhäst!

+

Höwings Venus: Har alltid varit enormt kapabel och är alltid bortglömd från spelarna. Så även i kväll. Men trots en resa i dödens så krossade han motståndet och vann på ren och skär styrka. Det var en otroligt respektingivande seger och skulle hästen få lite mer vilsamma löpningar och hålla rätt på aktionen mer så kommer hästen vinna många fler lopp.

Flemming Jensen: Dansken verkar totalt slut för dagen och hans hästar går knappt framåt i loppen. Det var längesen den gode dansken hade form på grejorna enligt mig och från att vara dominant i Sverige när han kom på besök så är han inte mer än en medelmåtta just nu. Det behövs bättring där. Jag förstår inte vad som hänt…

10 januari 2018 22:23

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.