Wangle: ”Snacka om ett rejält magplask”

35

 

Superduellen uteblev.

Nuncio och On Track Piraten var chanslösa på segern i V75-3.

Sällan har jag känt mig så besviken.

Två av världens bästa hästar.

I samma lopp mot varandra.

Duellen mellan Nuncio och On Track Piraten pratades upp mot den häftigaste och mest sevärda duell på väldigt länge.

Men allt uteblev – och i stället för travfest blev det ett rejält magplask.

On Track Piraten gjorde sin sämsta prestation i år – och Nuncio var väl blek.

Nej, det var längesedan man kände sig så besviken som travfanatiker.

Men, men. Åtminstone fick publiken skåda Delicious U.S. i ett bländande skick och jag håller alla tummar och tår för att Daniel Redéns superstjärna får hålla sig frisk.

Då tror jag faktiskt hon kan vinna Elitloppet, för så bra är hon.

Här är Sportbladets plusbetyg från V75-finalerna på Solvalla

Delicious U.S.

Kommentar: Wow, det är bara att njuta när den är flygmaskinen är ute på travbanan. Värmningen inför loppet var bländande, och även om hästen inte ställdes på några större prov i loppet så såg hästen strålande ut och vann överlägset. Nu är det dags för alla travälskare att hålla tummarna att Delicious U.S får vara frisk. Då blir det kul framöver…

Kadett C.D.

Kommentar: Slog alltså Nuncio och tog ner El Mago Pellini från rygg på ledaren. Hästen, som var en av de minst spelade i loppet, har hunnit bli 10 år gammal, men är fortsatt med i den yttersta eliten. Det inger respekt och kul för kretsen kring hästen att Kadett C.D återigen är en vinnare.

Västerbo Hard Cash

Kommentar: Jösses, vad var det där för insats? Startgalopp och sedan dödens hela vägen. Jag kan knappt förstå hur enkelt hästen vann. Goop hade ställt i ordning rejält, samtidigt som konkurrenterna svek rejält. Det var en häftig insats.

Rajah D´Inverne

Kommentar: Slog till rejält och vann till 58 gånger pengarna. Oskar J Andersson ska också hyllas, för han körde det perfekta travloppet och vann tack vare det. Men hästen har utvecklats på slutet och att vinna en V75-final är alltid bra gjort.

Sheriff Bi

Kommentar: Tog ledningen i en snabb öppning och höll sedan storstilat hela vägen in i mål. 12-fart på varvet och hästen kunde ändå gå undan till överlägsen seger. Det var riktigt bra gjort.

Superduellen Nuncio vs On Track Piraten

Kommentar: Vad hände egentligen? Allt blev bara anti-klimax. Travpubliken hade sett fram emot årets häftigaste duell. Men allt blev en flopp. Jag värderar dock inte Nuncios bleka insats så hårt – hästen ska laddas för att vara på topp till Elitloppet. Och det kommer han vara. Jag är säker.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet