Wangle: ”Tack för showen, Kolgjini”

24

TRAV28 oktober 2017 19:56

Det var V75 på hemmaplan.

Då var familjen Kolgjini överlägsna.

Formlösa hästar och virus i stallet.

Ja, stall Kolgjini har haft några tyngre månader bakom sig.

Men när V75 var tillbaka på hemmaplan var det gruvlig revansch.

Både Lutfi och sonen Adrian Kolgjini kunde segerdefilera efter överlägsna segrar.

Kolgjini hade stor show från start till mål under V75-omgången och vann hela fyra lopp på V75. Wow!

▪▪▪

I övrigt:

Southwind Feiji vann sin tionde seger i år. Imponerande.

Generaal Bianco såg inte alls lika bra ut som tidigare. Fick drömlopp men kunde aldrig utmana.

Thomas Uhrberg tog en dubbel på V75. Underskattad kusk som är värd framgång.

Här är Sportbladets plusbetyg från omgången:

++++

Adrian & Lutfi Kolgjini: Tillsammans tog de tre segrar på V75 – och stallet tog ytterligare ännu en då Rhesos Face vann med Thomas Uhrberg. Snacka om utklassning. Kolgjini har tampats med virusinfektioner i stallet och haft en sämre period överlag – men nu var det minst sagt revansch. Adrian kommenterade dagen så här: ”Det var ruskig lekstuga”. Jag kan inte annat än att hålla med. Häftig prestation och fira väl!

++++

Now Or Never Flair: Herregud, vad var det för insats. Ni som inte kollat loppet – ni måste lova mig att göra det. Från sistaplats till överlägsen seger. Jag har knappast sett en sådan överlägsen vinnare i travets elitserie V75. Speciellt inte när värste konkurrenten på förhand fick bestämma tempot i ledningen. Mikko Ahos travare gjorde en fenomenal insats och den här hästen måste vi verkligen lägga på minnet. Proppen ur, nu? Fartmässigt duger han synnerligen långt…

+++

Speedy Foxy Vicane: Det är bara att glädjas med kretsen kring hästen, för det här var hon verkligen värd. Hon har varit grym i flera starter på slutet men haft all otur i världen. Nu fick hon äntligen sätta pricken över i:et och vinna på V75. Och som hon gjorde det. Hon var bara bäst. Härlig insats av en ren och skär klasshäst.

++

Platon Face: Äntligen fick han visa den stora travmassan hur bra han är. Hemmahästen var totalt överlägsen när han drog undan i ledningen och såg riktigt fin ut hela tiden. Lugn och sansad och var inte i närheten av galopp. Platon Face verkar ha hittat stilen rejält nu och det vara bara att buga och bocka till den här läckra insatsen.

+

Southwind Feiji: Segerstaplaren som ”alla” trodde skulle få jobba den tunga vägen och inte komma till ledningen. Det kändes som alla experter ratade favoriten, men sedan gick hon ut och tog hem en överlägsen seger – igen. Stallet säger att det är bästa hästen någonsin som Pär Hedberg tränat. Upp till bevis, men det har börjat bra.

Conrad Lugauer: Styrningen bakom Comanche Moon, när han tar upp kraftigt och tvingar hela fältet att backa när de andra hästarna ska framåt. Det är otroligt osportsligt och olycksrisken ökar markant. Sådant där vill man verkligen inte se, speciellt inte i travets elitserie.

28 oktober 2017 19:56

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.