Wangle: ”Tack för showen, Le Miracle”

67

Le Miracle och Kim Moberg.

Tack för showen.

Det var en av de svettigaste segrar jag har sett – på väldigt länge.

21-åriga talangen startade med ett enormt favoritskap på sina axlar.

Tillsammans med Le Miracle grejade duon segern – mot alla odds.

Det var något utav det mest händelserika lopp som skådats i år.

Hästen var inget annat än grym – och Kim Moberg visade ett enormt lugn när han trots mardrömsresan inte förhastade sig.

Nej, Le Miracle kommer klättra genom klasserna.

Och Kim Moberg kommer snart växa in bland de största namnen i trav-Sverige.

I övrigt:
Lutfi Kolgjini hade en totalt misslyckad dag på V86 med Rushmore och Rajesh Face.

Janne Norberg fortsätter att vinna lopp – imponerande.

Volstead är värd vila nu efter denna säsong…

 

Här är Sportbladets plusbetyg från V86-omgången

 

Le Miracle / Kim Moberg: Herregud, vad var det vi fick se? Det ska inte gå, det ska bara inte gå. Det loppet som Le Miracle gör är fantastiskt och att Kim Moberg lyckas hålla nerverna i styr med det loppet, som storfavorit på V86, är inget annat än . Le Miracle spurtade tillslut överlägset till en relativt säker seger och det här lovar gott. Hästen hålls mycket högt av tränaren Svante Båth och med barfota runt om lär hästen hitta nya växlar. De har redan deklarerat att hästen laddas mot Frankrike. Pass upp, Vincennes!

Zenit Brick: Laddade upp inför final i Silverdivisionen genom att briljera totalt på Solvalla och slå världshästar som On Track Piraten och Zenit Brick. Det var imponerande hur enkelt som Nurmos-hästen städade undan allt motstånd över upploppet, även om hästen fick ett perfekt lopp. Volstead och On Track Piraten då? De körde slut på varandra redan i startrusningen. Det tackade Zenit Brick för och var totalt överlägsen. Om han blir favorit i Silverdivionens final? Svar: JA!

Gareth Boko: Fick en tuff inledning och avancerade tidigt fram utvändigt om ledaren för att sedan bli avlöst av Global Trustworthy. När väl Christoffer Eriksson begärde attack så spurtade Gareth Boko till en säker seger och kvalade in till Europaderbyts final. Hästen visade återigen att han tillhör eliten bland fyraåringarna och nu väntar ännu en miljonfinal. Där tror jag dock hästen får det tuffare, för Global Trustworthy måste snart ha lite tur i loppen…

Pydin: Galopperade bort sig direkt i Svenskt Mästerskap för kallblod i den senaste starten – men tog snabb revansch. Hästen fick en krånglig inledning, men Ove A Lindqvist gjorde inga fel utan höll hästen i trav, avancerade sedan till ledningen och sedan var den nye kallblodsstjärnan överlägsen. Pydin kommer växa in i eliten på allvar inom kort.

Patricia Zaz: Oj, oj, oj! Var det verkligen någon som trodde att Timo Nurmos fyraåring skulle vinna V86-2 efter hur hästen betedde sig kort före start. Hästen var minst sagt oreglerbar och galopperade hejdlöst flera gånger om. Björn Goop kämpade och slet med hästen och lyckades mirakulöst fixa hästen i trav tills starten gick. Och när väl starten gick skötte sig både kusk och häst prickfritt, svepte fältet och vann loppet. Det var riktigt vasst gjort, av båda.

Rajesh Face: Var överladdad och Lutfi Kolgjini meddelade tidigt att allt inte var som det skulle med den här kanonen.

Det visade sig även i loppet och Rajesh Face gick knappt framåt. Det var tråkigt, för hästens kapacitet hade räckt långt i Europaderbyt. Nu får han vila, träna och komma tillbaka…

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelOsannolika loppet: ’Det är ett mirakel’
Nästa artikelStjärnkusk väljer bort ’kullens kung’

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.