Wangle: ”Vem ska slå honom i finalen nu?”

31

TRAV29 oktober 2017 17:01

Kolgjini show fortsätter.

Rajesh Face imponerade något brutalt.

Nu vinner han finalen – bara han är frisk.

Derbyt blev ett misslyckande.

Men Rajesh Face är tillbaka.

Frågan är om hästen sett bättre ut någon gång tidigare än vad han gjorde på Solvalla under söndagen?

Lyssnar mot på Adrian Kolgjini verkar det ha funnits mycket krafter kvar…

Rajesh Face är värd en storloppsseger i år – den kommer i Breeders Crown.

Bara han får vara frisk.

I övrigt:

Det var supersport på Solvalla hela söndagen – men inleddes av en otäck olycka när Hevin Boko försökte ta sig in på publikplats men fastnade i staketet. Otäckt, men det gick mirakulöst bra.

Reijo Liljendahls stallform är ett stort frågetecken.

Coin Perdu galopperade uppgivet utanför V75-spelet. Dags för vintervila nu?

Här är Sportbladets plusbetyg från omgången.

+++++

Rajesh Face: Snacka om att vara kung av en travbana. Intrycket som stjärnhästen gav från värmning till lopp var femstjärnig och Kolgjini jr gjorde det enkelt för sig – körde upp till dödens och litade på sin häst som krossade allt den tunga vägen. Segertiden: 1.11,6. Det var en ruskig insats och det värsta är att han bara ser ut att jogga…

++++

Caddie Lisieux: Äntligen fick hon visa sin kapacitet. Från dödens sista varvet knäckte hon storfavoriten Mulligan. Roger Walmann såg sådär nöjd ut efteråt som bara han kan göra och njöt verkligen av att Caddie Lisieux var så bra som hon var. Vi vet hur bra hon kan vara, men jag har blivit besviken i år. Nu kanske det vänder? Blir nog favorit i finalen.

+++

Selmer I.H: Wow, första barfota runt om gav en enorm effekt och sättet hästen kopplade greppet på var enormt. Den här hästen har knappast varit med i den yttersta eliten tidigare i år, men nu är det dags att lära känna Selmer I.H. För hästen är ruskigt bra och kommer vara en outsider i finalen. Mika Fors i sulkyn gjorde inga fel och litade på sin häst hela loppet. Mycket snyggt!

++

Cyber Lane: Derbyvinnaren såg väldigt läcker och harmonisk ut hela dagen och i loppet tog han enkelt hand om ledningen. Väl där var det spel mot ett mål och Johan Untersteiner var riktigt nöjd med genrepet inför finalen. Cyber Lane har haft en lång säsong – men det märks knappast på formen. En klasshäst rakt igenom .

+

Lucifer Lane: En riktig krigare som aldrig gör ett dåligt lopp. Nu var hästen lite hetsig hela dagen, men trots det så kunde hästen enkelt ta sig till ledningen och var sedan överlägsen. Johan A Nilssons stjärna passerade miljonen och blir bara bättre och bättre. Lucifer Lane är ett praktexempel på en häst som alla tränare vill ha.

Viloet Bi: Kom enkelt till ledningen, men det här var inte hennes dag. Kollapsade totalt i front efter en rätt så snabb inledning. Såg inte bra ut och sprang och bröt med huvudet. Nej, det var nått som inte stod rätt till…Synd!

29 oktober 2017 17:01

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikelKritiserade sig själv – efter uppvisningen
Nästa artikelIngemar Hultqvist från Umåker driver landets proffsigaste amatörstall

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.