Wangle: ”Whiskeyn värmde extra bra…”

20

TRAV22 november 2017 23:09

Stefan ”Tarzan” Melander vinner med nästintill allt för dagen – trots att han har tagit semester för första gången. Någonsin?

På V86-spelet glänste DD’s Perseverance som krossade rubbet – den tunga vägen.

Sedan tog vi en läcker Whiskey och njöt i soffan.

V86 är ett fantastiskt spel.

Efter några veckors favoritparader så skrällde det rejält i tre lopp – och direkt blir det miljonutdelning. Nyckeln för många var nog att lita på Stefan Melanders superform – trots att tränaren är borta i USA.

Hästarna går som tåget för dagen och vinner lopp efter lopp. Det var i alla fall stor uppvisning på Solvalla under onsdagskvällen.

Här är Sportbladets Plusbetyg från omgången

+++++

DD’s Perseverance: Wow, äntligen satt den. Men vad var det för insats? Högt tempo utvändigt om ledaren och det sa bara pang i sista sväng när Per Lennartsson kopplade greppet hur enkelt som helst. Snacka om att det var en ”klaring” och Stefan Melander har minst sagt form på stallet… Även fast han är i USA och semestrar.

++++

Whiskey Akema: Jisses, vilken insats. Från sistaplats till seger sista varvet och som hästen såg ut? Visserligen var innerspåret tungsprunget, men Whiskey Akema var bara bäst. Hästen är bättre än någonsin och det är bara buga och bocka för uppvisningen. Whiskeyn värmde extra under onsdagskvällen.

+++

Kim Moberg / Coffie U.N.G: Skrällde efter en perfekt drömresa och återigen visade talangen att hon är en riktigt vass driver som matchar eliten. Kvinnliga svaret på Örjan Kihlström är ingen underbedrift och både kusk och häst gjorde en perfekt insats. Tror att Coffie U.N.G. har mycket att hämta framöver i vinter.

++

Rajah Press: Fick stenhård press men Kevin Oscarsson satte allt på ett kort och körde i ledningen så länge lampan lyste… Och det bar hela vägen till seger som jätteskräll på V86. Hästen svarade återigen för ett topplopp och såg jättefin ut hela vägen. Mitos Gold var närmast efter – denne gjorde också ett heroiskt lopp.

+

Olle Rols: Dömdes ut totalt efter värmningen och såg inte alls bra ut. Knölig och stel var flera experters dom. Vad som hände? Hästen bombade till ledningen och var sedan helt överlägsen. Konkurrenterna sågs aldrig med chans och Olle Rols satte alla tvivlare på plats. Det var en läcker prestation och hatten av. Det var inget snack!

Sciacallo O.M: Hade en tung dag och jag vet inte vad Wim Paal tänkte med egentligen? Hästen varken laddades eller backades ner i andraspår, kusken valde i stället ett lopp i tredjespår och sedan hittade han andra utvändigt. Men favoriten var totals usel och sågs aldrig med chans.

22 november 2017 23:09

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikelWangle: ”Whiskeyn värmde extra bra till V86”
Nästa artikel”Finns mer att ta av – vår tipsetta”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.