Westerholms ritual – inför travloppen

31

Foto: Malin Albinsson/Kanal 75

Nicklas Westerholm

Många idrottsstjärnor har sina ritualer – som de upprepar gång på gång inför tävling.

Unge proffstränaren Nicklas Westerholm har också en. Han nickar till med hjälmen kort innan start.

– Det har kommit med åren, säger han.

Kajsa Bergqvist, Stefan Holm, Anna Lindberg och Christiano Ronaldo. Fyra idrottsstjärnor som är kända för sina ritualer, eller rutiner om ni så vill. De upprepar dom gång på gång, inför varje tävling eller match, alltid på samma sätt.

Unge proffstränaren Nicklas Westerholm, 26, vars hästar sprang in drygt 3,2 miljoner kronor under Rommetränarens första hela år som proffstränare och som hyllas stort har också sin ritual, eller rutin.

Ni kanske har märkt av den. Kort inpå start av travloppen så nickar Westerholm till med hjälmen, något som även hans pappa, proffstränaren Robert Bergh, gör emellanåt.

Ett tics, eller medvetet?

”Vet egentligen inte varför”

– Det är något tics jag har, jag nickar till med hjälmen inför start, säger Nicklas Westerholm och fortsätter:
– Det har kommit med åren, jag gjorde inte alls så förut. Jag kan göra så in mot upploppet också, att jag nickar till med hjälmen.

Vad kommer det ifrån?

– Jag har sett att farsan gör så ibland, och då har det bara kommit. Det har bara kommit med åren. Jag vet egentligen inte varför varken han eller jag gör det, det har bara blivit så. Jag spelade hockey förut och gjorde likadant då, och många har olika saker för sig. Någon snyter sig, någon gör något annat, och jag nickar till med hjälmen.

”Framför allt när jag är taggad”

Westerholms lilla detalj har inte gått obemärkt förbi.

– Det är faktiskt flera som kommenterat det nu på slutet, och jag har en lärling i stallet som retar mig för det där, och han säger att varje gång jag nickar till så vinner jag. Det har blivit en liten grej att jag nickar till med hjälmen.

Men Westerholm gör det inte inför varje travlopp, ofta, men inte varje gång.

– Jag gör det framför allt när jag är extra taggad, extra fokuserad, och går in i min bubbla, säger han.

8 januari 2018 15:04

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.