Who’s Who tävlar på söndag igen i Paris

55

Who’s Who tävlar på söndag igen i Paris

Tufft motstånd väntar svenske gunstlingen Who’s Who i Paris på söndag.
Den franske travkungen Bold Eagle och drottningen Belina Josselyn väntas ställa upp i Prix d’Amerique-testet Prix du Bourbonnais.
– Det är fortfarande så att han mest är med för att komma i form, sammanfattar Pasi Aikio.

På söndag är det dags för det andra förberedande ”B-loppet” av fyra inför vinterns stora slag på Vincennes.
Prix du Bourbonnais över 2850 meter spikas först på torsdag men det troliga är att både kungen och drottningen av fransk travsport ska vara med.
Belina Josselyn är titelförsvarare i Prix d’Amerique och en av få hästar som tillsammans med Bold Eagle är hundraprocentigt klara för en plats i loppet den sista söndagen i maj.
Who’s Who är med sina sju miljoner intjänade på gränsen till att ta en plats på prispengar. Tränaren Pasi Aikio vågar dock inte tro någonting.
– Jag tror inte att han kommer att ha tjänat tillräckligt för att komma med. Det gäller som för de flesta att vill man vara säker på en plats i Prix d’Amerique så måste man kvala in, säger Solvallatränaren.
Who’s Who har skakat av sig en del av dammet efter sin tre månader långa tävlingsfrånvaro inför det franska vintermeetinget. I Prix de Bretagne i mitten av oktober slutade hästen oplacerad. Orken tröt efter en forcering till ledningen av Örjan Kihlström och sedan tryck.
– Han saknade ju helt tempo i kroppen efter uppehållet. Jag var jättenöjd och hade inte förväntat mig en bättre prestation än så. Örjan hamnade där han hamnade från start och var tvungen att köra fram. Det var ett led i allt det här och hästen kommer att vara betydligt bättre nu. Sån är känslan i alla fall, säger Pasi Aikio.

”Han har snäppat upp sig”
Allt är okej med Who’s Who efter comebacken. Utvecklingen har varit den förväntade för stall Travkompaniets häst under de första veckorna i Frankrike.
– Han har gått tre jobb efter det senaste loppet och har känts fin. Han är pigg och fräsch och det känns som att han har snäppat upp sig lite grand faktiskt. Loppet har han tagit på ett bra sätt och i veckan blir det bara lugnare jobb, säger Pasi Aikio.
En plats bland de tre första i något av de återstående tre B-loppen ger en plats i Prix d’Amerique. Det kanske inte går nu på söndag som det låter eftersom planen hela tiden har varit att ha en formstark Who’s Who i femåringsloppet Prix Tenor de Baune 22 december.
Vinnaren av det loppet erbjuds också en plats den sista söndagen i maj.
– Med loppet på söndag i sig ska han vara hyfsat bra i ordning till Prix Tenor de Baune. Det har alltid varit målsättningen den första halvan av vintermeetinget ända sedan vi bestämde oss för att åka ner, säger Pasi Aikio.
Prix du Bourbonnais körs över 2850 meter. Startlistan blir definitiv på torsdagen.

Återstående lopp på Vincennes med direktplatser till Prix d’Amerique.
Prix du Bourbonnais – söndag 8 december
Prix Tenor de Baune (femåringslopp)– söndag 22 december
Criterium Continental (fyraåringslopp – söndag 22 december
Prix de Bourgogne – söndag 29 december
Prix de Belgique – söndag 12 januari

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.