Wido Neuroth tog ny storloppsseger

15

Wido Neuroth har tränat många topphästar genom åren och vunnit massor av stora lopp.

Nu har han tagit fram en ny stjärna i tvåårige Delacroix som vann Svenskt Kriterium i imponerande stil för Jan-Erik Neuroth.

– Det är en tuff häst som var mycket bra i dag, sa Wido Neuroth efter fullträffen som var värd 250 000 kronor.

Jägersro avverkade sin sista storloppsdag för året under söndagen.

Svenskt Kriterium, det största loppet i Sverige för tvååriga hästar, utmynnade i ett rafflande upplopp och en tät slutstrid. Vann gjorde Delacroix som tog sin fjärde seger i sjätte starten. Den tvåårige valacken öppnade snabbt och låg hela tiden med i fronten utvändigt om ledaren. Han kopplade greppet in på upploppet och försvarade sig med näbbar och klor mot flera hästar som kom stormande till slut. Delacroix höll undan precis till seger före en mycket vasst spurtande Danny K. Den sistnämnde blev dock nedflyttad till tredjeplatsen efter att Oliver Wilson på Spicy Mix lämnat in en protest som godkändes av Skiljedomstolen. Han blev störd av Danny K. vid upploppets början och därför flyttade man upp Spicy Mix till andraplatsen och trea blev Danny K.

– Han har aldrig öppnat så här bra tidigare och när han fick sällskap så svarade han hela vägen. Danny K. kom fort till slut och det var bra gjort att vinna, sa Jan-Erik Neuroth.

Ännu mer framgångar för Neuroth

Tränaren Wido Neuroth var mycket nöjd efter att ha bärgat ännu en storloppstitel till sin redan digra meritlista.

– Det kan kosta lite att gå i front för det här är en häst som ska komma bakifrån. Men i dag måste vi ta chansen för Jan-Erik tyckte att det var en snabb bana och att vi måste vara med där framme. Hästen är ju tränad för att tåla lite och mina hästar brukar vara starka hela vägen. Men det är klart att det kostade lite och det är första gången på Jägersro och första gången i front.

– Det här är en häst som hela tiden utvecklar sig. Det var en vansklig häst från början och vi höll på att ge upp för att han var så vansklig. Men han har blivit bättre och bättre och det är en tuff häst, sa Wido Neuroth.

Norrmannen fortsatte att fira ännu mer framgångar på Jägersro. I Jockeyklubbens Avelslöpning blev det en dubbelseger när Lady Marma med Jacob Johansen i sadeln vann före stallkamraten Angel Love. Förstapriset var 100 000 kronor.

Som om inte det var nog så tog stall Wido Neuroth även hem Malmö Hösthandicap när Jan-Erik styrde in Staring At The Sea och lade beslag på förstaprisets 100 000 kronor även där.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Wido Neuroth tog
ny storloppsseger

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelNorske stjärnan vann storlopp i Holland
Nästa artikelD'One slutade trea – på Meadowlands

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.