Wild Honey i Sverigedebut på V86

25

fem-tippar-v75-160416-532524 image-19

Örjan Kihlström och Daniel Redén har firat stora framgångar med Delcious U.S. På onsdag kan de mycket väl göra det med en annan tjej, nämligen superstoet Wild Honey som gör debut på svensk mark.Foto av LARS JAKOBSSON

Hon har enorma meriter från USA och har sprungit in tolv miljoner kronor.
På onsdag gör superstoet Wild Honey debut på svensk mark för Daniel Redén och det sker i V86 på Bergsåker.
– Hon känns ännu bättre i jobben nu än vad hon har gjort tidigare. Det ska bli ruggigt spännande.

Wild Honey har haft två fantastiska säsonger i USA som två- och treåring. Det fyraåriga stoet efter Cantab Hall har gjort enorma prestationer och har en tung meritlista. Hon har bland annat vunnit Hambletonian Oaks, Breeders Crown, Kentucky Futurity Filly och Pennsylvania Sire Stakes. Hästen har tagit 17 segrar och åtta andraplatser på 28 starter och noterat rekordet 1.08.9 som vinnare.
Hon såldes till stall Zet och kom i Daniel Redéns träning vid årsskiftet. Redén har tidigare uttalat att han tycker att Wild Honey är en kopia av ett annat Cantab Hall-sto som han har i stallet, nämligen världsrekordhållarinnan Delicious U.S.
Under påskhelgen var det meningen att Wild Honey skulle starta i Gävle men blev då struken för feber.
– Wild Honey fick feber och tappade vinterpälsen i samma veva. Hon var rent allmänt lite nedsatt och fick ta igen sig några dagar. Sedan har hon tränat på igen och har inte tappat något i träningsväg. Daniel säger att hon känns ännu bättre i jobben nu än hon gjort tidigare, säger Pär Pergenius i Daniel Redéns stall.
Vad har du annars för intryck av hästen sedan hon kom till er?
– Från sidan ser det inte så märkvärdigt ut. Det är en liten racer och hon hade inte utmärkt sig så mycket innan Daniel testade henne på Solvalla. Då fick hon springa 1.14,5 över 1600 meter och var fin på det. Hon har ju visat att det är en fantastisk häst och känns som sagt bara bättre och bättre sedan hon kom till oss.

”Blir inte besviken om hon förlorar”
Sverigedebuten för Wild Honey sker på onsdag på Bergsåker i V86-1. Örjan Kihlström sitter upp i sulkyn och stoet blir klar favorit.
– Jag förstår att hon blir favorit och det ska bli ruggigt spännande. Det är klart att hon ska ses med bra chans, men samtidigt är det flera faktorer som är lite svårbedömda. Hon har inte startat på länge, det är första starten i Sverige och första över medeldistans. Säsongen är lång och jag blir inte besviken om hon förlorar. Jag tror att det blir ett halvlugnt upplägg från start, säger Pär Pergenius.
Och tillägger:
– Hon kommer att gå med skor runt om, helstängt huvudlag som hon gick med i jobbet på Solvalla och med jänkarvagn.

”Han är vår bästa chans på V86”
Daniel Redén har mycket bra form på stallet överlag och har redan passerat fyra miljoner kronor inkört så här långt i år. Han har ytterligare fem intressanta hästar med inom V86 och Pär Pergenius har full koll och avslöjar vem han tycker är bästa chansen. Så här kommenterar han V86-hästarna.
– Bostonz Credit (V86-1) har inte startat på länge. Hon blev sjuk förra året och sedan när det blev vinter och barfotaförbud har vi väntat in våren. Hästen är nämligen klart bäst när hon kan tävla barfota. Hon har sett jätte- jättefin ut i jobben en längre tid men bara tränat i sanden. Hon är bäst med lopp på rulle och får hon spara speeden till slut så spurtar hon vasst. Hon har gått bra direkt efter vila förut och det blir barfota runt om och vanlig vagn.
– Cantabs Fortune (V86-1) är en fin liten häst som Daniel köpte på auktion i USA förra året och som kom hit i december. Hon har bara tränat i sanden och allt verkar bra, även om hon gör ett lite småhetsigt intryck. Det ska vara en väldigt startsnabb häst men hon ska startas igång och är svårbedömd så här i första starten i Sverige. Det blir skor runt om och öppet huvudlag.
– Whitehouse Express (V86-3) gick jättebra senast och kommer mer och mer. Med lopp i kroppen så pekar formen uppåt men tyvärr fick han ett iskallt läge här med spår tolv över kort distans. Skor runt om igen och inga ändringar.
– Smilin Eli (V86-6) var mycket bra i årsdebuten. Han hamnade i ingenmansland och fick springa lite i dödens. Han hade bara tränat lite halvlugnt innan dess och borde gå framåt en del med loppet i kroppen. Nu möter han Nuncio och det går väl inte att göra något åt honom, men tvåa där bakom kan han bli. Inga ändringar, barfota runt om igen.
– Stand Bayou (V86-7) var jättefin senast när han vann med krafter kvar. Hästen kämpar på och har en ruggigt härlig inställning. Normalt är han bäst med tätkänning men senast visade han att han även kan vinna bakifrån. Han ska absolut ses med vinstchans igen. Skor runt om som vanligt, säger Pär Pergenius.
Vem är stallets bästa chans inom V86?
– Det tycker jag är Stand Bayou. Men jag blir inte förvånad om någon av de andra vinner heller.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFem tippar V75 till Jägersro 16 april
Nästa artikelAdmir Zukanovic inför V75 Jägersro

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.