”Wow alltså, vilken mäktig uppvisning”

27

Här är expertens plusbetyg efter V75 på Gävle

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75

Zenit Brick får fem plus av Trav365:s expert Daniel Söderbäck.

TRAV16 december 2017 20:16

Han masserade Spitcam Jubb i dödens och vann överlägset.

Zenit Bricks uppvisning i Gulddivisionen var häftig.

Och, Månprinsen A.M.. Ja, han slutar aldrig att förvåna.

Slå upp ordet händelserikt och du lär säkert få upp V75 på Gävle-travet lördagen 16 december 2017 som resultat.

Det som på förhand kändes som en omgång som hade ingredienserna för att kunna bli favoritbetonad och lite intetsägande hade dramatik i massor – precis som det ska vara när det vankas travets elitserie V75.

Redan innan omgången ens hade börjat hissades varningsflagg för att favoriten Lincoln Lawyer i V75–1 inte borde vara med på kupongerna då hästen hade en bedrövlig värmning. När spekulationer blev verkligen stod hästen och Björn Goop som vinnare.

”Friades” av domarna

I V75–2 skrällde det ordentligt med 37-oddsaren Feel the Music som vann efter att ha brutit ut i fjärdespår framför Nicklas Westerholm och Perfect Beauty mitt på upploppet – och resultatet dröjde länge, länge. Per Lennartsson ”friades” av måldomarnämnden och skrällen var ett faktum.

När allt summerades så landade 34 787 kronor för sju rätt – och en perfekt uppladdning inför V75 Winter Burst som inleds på uppesittarkvällen nästa lördag – och avslutas med en superfinal på Örebro-travet på nyårsafton, då 100 miljoner kronor kan ligga i potten till en ensam vinnare…

Noterat i övrigt:

▪▪▪

Zenit Brick och Björn Goops uppvisning – ifrån dödens? Någon?

▪▪▪

Månprinsen A.M.. Nytt rekord, tredje raka segern och nästan sju miljoner kronor insprunget i karriären. Någon mer än jag och Gunnar Melander som hoppas på ännu fler V75-lopp nästa år för kallblodsstjärnan?

Här V75:s fem bästa prestationer – och den sämsta

+++++

Vem: 8 Zenit Brick (Björn Goop), V75–3

Kommentar: Okej, Månprinsen A.M. satte nytt rekord i kallblodsloppet. Men, det går inte att blunda på Björn Goop och Zenit Brick magnifika uppvisning i Gävle Stora Pris. Högsta klassen, gulddivisionen och 150 000 kronor i potten. Goop och Timo Nurmos-tränade Zenit Brick masserade fine Spitcam Jubb utvändigt. Vad som hände på upploppet? Goop tryckte på knappen – och segermarginalen blev 15 meter. Häftigt!

++++

Vem: 8 Månprinsen A.M. (Gunnar Melander), V75–4

Kommentar: Det är ju svårt att inte gilla den här fine tioåringen alltså. 40 meters tillägg och Gunnar Melander sa inför V75 att spelarna borde leta efter en annan spik. Jag vet inte om Melander var allvarlig eller om han skojade. För han blåste alla i vilket fall som helst. Nytt rekord (1.22,7) – tredje raka segern och en bit över miljonen inkört under 2017. Nu hoppas Melander på fler lopp för kallblodsstjärnan nästa år. Det gör jag med.

+++

Vem: 8 National Prince (Erik Adielsson), V75–7

Kommentar: Efter 500 meter tog Erik Adielsson och National Prince ledningen. Sedan satte Jorma Kontio fart med snackhästen Araw Hoss. De försökte och försökte att ta sig förbi, men det gick inte. Oj, så stark National Prince såg ut, även om han stumnade litegrann på upploppet. Skön ”revansch” för Adielsson/Båth efter galoppen med Virunga i E3-revanschen.

++

Vem: 4 Sunwapta Goj (Oskar J Andersson), V75–6

Kommentar: Spets och slut – hämta ut. Ja, det var melodin för Oskar J Andersson och Sunwapta Goj i E3-revanschen. Och viket inryck hästen gjorde. Stark, muskulös och med en galet fin författning, fanns det ingen , absolut ingen som kunde göra någonting åt segern. Sunwapta Goj är tre år gammal och tränare Malin A Karlsson sa lite försynt att de siktar mot Stochampionatet på hemmaplan nästa år. Blir planen verklighet så blir loppet en attraktion rikare, det står helt klart.

+

Vem: 3 Lincoln Lawyer (Björn Goop), V75–1

Kommentar: Det var en uppvärmning som var, milt uttryckt, helt bedrövlig. Experterna hissade varningsflagg, ja, inte ens Björn Goop var nöjd med hästen stela aktion. Spelarna tog bort andrahandsfavoriten från sina kuponger – men när loppet väl var över var Lincoln Lawyer ohotad. Det är ju faktiskt lite småhäftigt när värmningarna inte ger hela facit.

Vem: 1 Virunga (Erik Adielsson), V75–6

Kommentar: Tidigare i veckan blev hon klar favorit på V75-spelet. När spelstoppet dock var slaget så var hon andrahandsfavorit i E3-revanschen. Virunga kom inte ens in i matchen, utan slog ihop i galopp direkt. Det visar återigen hur nyckfulla de treåriga hästarna är. Bara att ta nya tag för Virunga, fler chanser lär ju givetvis dyka upp.

16 december 2017 20:16

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikelAmatörtränarens sköna storseger: ”Herregud”
Nästa artikelExpertens succé – drog in 42 000 på V75

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.