”Wow, vilken jäkla häftig uppvisning”

16

V86-1:

 

Loppet:

Kommentar: Favoritspelarna trodde på Casanova Sisu men hästen var aldrig i närheten av segern. Magnifik Brodde öppnade snabbt som alltid och med barfotabalansen och helstängt huvudlag så kunde John Östman dirigera i front. Det blev aldrig någon spänning och favoriten föll.

 

Vinnaren: 2 Magnifik Brobbe.

Kommentar: Gjorde allt rätt och såg jättefin ut hela vägen. Brukar gå bäst i spets och visade återigen att ledningen är hans bästa likör. Med barfotabalansen stack han undan till överlägsen seger. Bra!

 

Segerkusken: John Östman

Kommentar: Tog enkelt hand om ledningen och satte allt på ett kort vilket var helt rätt. Släppte inte någon över bron och visste att han hade en bra häst. Det var en oerhört lättad kusk efter loppet. Snacka om skön seger.

 

Loppets : Casanova Sisu

Kommentar: Var favoritspelad, fick ett tufft lopp men var aldrig nära att hota om segern. Gjorde dock ett bra lopp ska tilläggas, så väl hårt kanske att placera hästen här…Ska starta på söndag igen, väl tufft? Vid förlust då ska tränaren Markus Pihlström springa Stockholm Maraton i Ulf Ohlssons travdress. Håll koll!

 

V86-2:

 

Loppet:

Kommentar: Jumble Ås var dagens i särklass största snackis och alla sena spelare trodde på hästen. Och visst, hästen tog enkelt hand om ledningen och var sedan bäst på banan. Jumble Ås ledde varje meter av loppet och det var en fin insats.

 

Vinnaren: 1 Jumble Ås

Kommentar: Har kommit tillbaka starkt efter att misslyckats att bli mamma. SM-vinnaren från 2014 visade sin startsnabbhet och Peter Untersteiners stjärna såg jättefin ut hela vägen. När favoriten inte hade sin bästa dag återigen så kunde Jumble Ås sticka undan och vinna lätt.

 

Segerkusken: Peter Untersteiner

Kommentar: Bara en tvåa? Nja, men Peter Untersteiner gjorde inga fel. Sattes aldrig på några prov. Det var bara köra rakt fram.

 

Loppets : Roses Glory

Kommentar: Fick visserligen ett tufft lopp, men hästen travade inte som bäst genom slutsvängen och var aldrig nära segern. Missgynnades med skor?

 

V86-3:

 

Loppet:

Kommentar: Favoriten kördes tidigt fram i dödens och Daniel Wäjersten litade fullt ut på sin travade. Trots att attackerna kom bakifrån och travet inte var det bästa så lyckades duon hålla undan. Favoritspelarna kunde tillslut jubla efter ett tufft upplopp.

 

Vinnaren: Op’s Fabulous. 

Kommentar: Stark insats och avgjorde säkert kort före mål. Starkt att hålla undan från attackerna som kom bakifrån och även om travet svajjade in mot mål så lyckades Wäjersten hålla ordning på benen.

 

Segerkusken: Daniel Wäjersten

Kommentar: Serverade hästen det perfekt loppet – avgjorde enkelt. Satte in attacken i rätt läge. Snyggt Sören!

 

Loppets : Motståndet

Kommentar: Även fast favoriten gjorde en stark insats så var det ärligt talat inte mycket till motstånd. Konkurrenterna var svaga och det var ingen som fick riktigt godkänt bakom.

 

V86-4:

 

Loppet:

Kommentar: Körning både från början och tillslut. Björn Goop satte allt på ett kort när han forcerade fram kraftfullt med MT Kingofthehill, men det gick väl fort och hästen slog över i galopp. I stället kunde Kihlström finåka med Valeur som visade riktigt fin form. Var åkandes genom slutsvängen och var aldrig nära att förlora.

 

Vinnaren: 13 Valeur

Kommentar: Gick ett snabbt slutvarv och var bara bäst, men hur såg hästen ut egentligen? Det var ett maffigt intryck och det var ruskigt läckert att se Valeur i det skicket igen. Snyggt tränarjobb, Peter G!

 

Segerkusken: Örjan Kihlström. 

Kommentar: Förhastade sig inte och trots att han lämnade flertalet meter på MT Kingofthehill på bottre långsidan så visste nog Kihlström vad han hade att åka med. Attacken bet bra och Kihlström finåkte till segern.

 

Loppets : Björn Goop

Kommentar: Känslan var att Goop satte allt på ett kort när MT Kingofthehill attackerade i tredjespår, vilket resulterade i galopp. Satt framför vinnaren och kanske det inte hade behövts så hård attack i tredjespår för att ha vunnit loppet?

 

V86-5:

 

Loppet:

Kommentar: Full körning från start John Östman la inte fingrarna i kläm. Trots en snabb galopp körde han resolut till ledningen med Comewithaflash och höll bra från ledningen. Favoriten kom med en snabb slutattack men var inte som bäst och var inte som bäst. Troels Andersen hittade luckan med Ready For Money som flög fram över upploppet och vann med minsta möjliga marginal. Bra insats!

 

Vinnaren: 5 Ready For Money

Kommentar: Fick ett riktigt smyglopp, men när väl luckan kom så bet det riktigt bra. Hästen visslade fram i vida spår och var riktigt bra.

 

Segerkusken: Troels Andersen

Kommentar: Körde ett passivt lopp, men fick luckan och vred på direkt i tredje och fjärdespår. Till en

 

Loppets : Evil Enok M.E.

Kommentar: Fick ett bra lopp med bra tempo och attacken kom snabbt med 700 meter kvar från mål. Men när upploppet nalkades blev hästen rejält trött och var tidigt slagen. Storfavoriten hade inte sin bästa dag.

 

V86-6:

 

Loppet:

Kommentar: Ganska roligt lopp där Goop enkelt tog ledningen med Je T’aime Ruinart. Favoriten Mellby Cieceron galopperade med 600 meter kvar och det gav Örjan Kihlström segern och gav Björn Goop och övriga en riktig snyting.

 

Vinnaren: 3 Snyting

Kommentar: Fick ett perfekt lopp och var verkligen skyldig till att vinna. Men det tog väl mycket emot över upploppet för att det skulle vara några större plusbetyg. Visserligen hade nog Örjan Kihlström koll på loppet även fast det blev väl hårt.

 

Segerkusken: Örjan Kihlström

Kommentar: Valde att sitta kvar när attackerna kom, i det läget kändes det som ett felval. Men som vanligt med Örjan lyckades han trolla och eftersom Mellby Cieceron galopeprade framför så var det bara för Kihlas att köra rakt fram. Det var inte direkt någon större kuskseger utan man måste säga det var väl mycket tur inblandat denna gång.

 

Loppets : Vice President & Veijo Heiskanen

Kommentar: Kördes väldigt passivt och gick inte ut i tredjespår med varvet kvar trots att konkurrenterna kom bakifrån. Sågs aldrig med chans och det var inte bästa intrycket.

 

V86-7:

 

Loppet:

Kommentar: Uppvisning från en häst och det var längesedan man fick se en sådan överlägsen vinnare. Catch The Cash gynnades av omstarten och kom i väg bra andra starten men nådde bara fram utvändigt om ledaren. Det gjorde knappast någonting och in i slutsvängen hade hästen pulveriserat ledaren. Häftig insats.

 

Vinnaren: 9 Catch The Cash

Kommentar: Hästen som kom femma i sto-SM fick det tuffaste loppet i dödens men brydde sig knappast. Normalt sett brukar hästen köras på chans och på speed, men denna gång var det helt annorlunda. Stod för en ren och skär uppvisning och det var mäkta imponerande. Den här hästen är både stark och snabb och jag är övertygad om att hästen kommer kunna hävda sig i sto-eliten nästa år.

 

Segerkusken: Oskar J Andersson

Kommentar: Gjorde inga fel och det var bra gjortfrån start att få iväg hästen så pass snabbt i den andra omstarten. Missade helt i första starten och fick en andra chans och tog den. Sedan var det mest hästen som bestämde tempot och OJA var bara medpassagerare.

 

Loppets : Rondine D’Asolo.

Kommentar: Var det mycket surr om och hästen tog tidigt hand om ledningen. Det här är normalt sett en bra häst för klassen och att den ska kollapsa så som den gjorde i ledningen kändes fel.  Svag insats.

 

V86-8:

 

Loppet:

Kommentar: Körning från början och Highspeed Call svarade ut alla och Daniel Olsson valde att köra i ledningen. Men distansen var ingen fördel och hästen var tidigt slagen. Fridericus satt långt ner i kön men flög fram och hann precis fram till linjen.

 

Vinnaren: 12 Fridericus

Kommentar: Avslutade visslande och Veijo Heiskanen fick en seger med sig från Solvalla trots allt. Hästen satt långt bak, men Veijo litade på hästens kapacitet och körde ett perfekt lopp med förutsättningarna. Städade av allt på 150 meter och hästen var bara bäst.

 

Segerkusken: Veijo Heiskanen

Kommentar: Det måste känts skönt för Veijo att avsluta med en seger då Roses Glory svek i inledningen. Gjorde allt rätt och litade på sin häst.

 

Loppets : Highspeed Call

Kommentar: Öppnade snabbt och såg fin ut fram tills 300 meter kvar. Då svek hästen totalt och kastade in handduken. Visst, hästen är bäst på kort distans, men detta var ruskigt blek insats. Sjukdom?

Usel
Underkänd
Godkänd
Bra
Mycket bra
Landslagsklass/världsklass

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
”Wow, vilken jäkla
häftig uppvisning”

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelSedin: ”Borde vara bra chans”
Nästa artikel”Nästan som man får be om ursäkt”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.