Ypperlig chans att ta en ny V75-seger!

27

food money ny v75-seger

Food Money är en segervan herre som vunnit nio av sina 22 starter i Sverige. I helgen går han ut i gulddivisionen på Axevalla och ser ut att bli hårt betrodd av spelarna.Foto av LARS JAKOBSSON

Food Money blir hårt betrodd i helgens gulddivision. Tränaren Thomas Jezek förstår spelarna och tycker själv att hans häst har ypperliga chanser att ta en ny V75-seger.
– Han känns jättefin och är nog hästen att slå.

I helgen är det jackpotomgång på Axevalla och 30 miljoner kronor i sjurättspotten. Då kan det vara bra att ha en eller flera spikar att luta sig tillbaka mot. Kanske kan Food Money vara en. Tränaren är i alla fall optimistisk.
– Han känns bra i träningen och är pigg och glad. Förra loppet tog han väldigt bra och var nästan oförskämt fräsch efteråt, säger tränaren Thomas Jezek, som inte skräms av motståndet i denna veckas gulddivision, V75-3.
– Det är inte lika bra startfält som senast Food Money startade. Men i guld är det alltid bra hästar och denna gång ser det ut att kunna bli ett ganska jämnt lopp.
Vilken häst ser du som främsta motbudet?
– Jag vet faktiskt inte. Art on Line var ju med på Rommetravet när vi startade där och visade sig vara en startsnabb häst. Jag vill gärna se min häst i ledningen, men då måste vi ta en längd på Art on Line, som lottats till ett spår invändigt om oss.
– I övrigt tror jag inte att det finns någon konkurrent som hänger med från början.

”Kan vinna från alla positioner”
Thomas Jezek är tydlig med att han helst vill se sin häst leda loppet från start till mål.
– Det skulle vara det bästa scenariot. Men Mercedes (Balogh) har kört min häst så många gånger att hon vet att det är han som bestämmer. Vill han gå iväg direkt från start så gör han det. Det är egentligen först i ögonblicket då bilen accelererar som man vet det.
– Även om vi inte skulle komma till ledningen tror jag på goda chanser. Food Money går också bra i ryggar. Han kan i stort sett vinna från alla positioner.
Om Food Money når ledningen, finns det då någon risk att Mercedes Balogh släpper den?
– Jag och Mercedes har faktiskt pratat lite om det där. Senast släppte hon. Då var det Digital Ink som kom farande. Och när Digital Ink kommer farande så släpper man. I alla fall om man vill ha någon häst kvar efter loppet, säger Thomas Jezek och skrattar innan han fortsätter:
– Skämt åsido, nej jag tror att om Food Money kommer till spets så kommer Mercedes inte att släppa till någon annan. Det brukar hon inte göra.
Din häst är i dagsläget favorit i loppet. Håller du med spelarna?
– Jo, men det gör jag. Min häst är en befogad favorit. Som sagt, jag tycker att han känns otroligt fin för dagen och nu har han dessutom ett bra utgångsläge med startspår tre bakom bilen. Food Money är nog hästen att slå.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.