102 hästar som kan få dubbla prispengar

68

119 stycken travhästar slåss under onsdagskvällen om en plats i finalen i de klassiska storloppen Svenskt Travderby och Derbystoet.

71 killar gör upp om tolv platser i Svenskt Travderby, och 48 tjejer om tolv platser i Derbystoet.

102 av de 119 hästarna är med i Premiechansningen – vilket innebär dubbel prissumma om hästen blir prisplacerad i finalen.

Många aktiva i trav-Sverige har nog lite extra puls en dag som denna.

Anledningen: uttagningar till de klassiska och ärofyllda travloppen Svenskt Travderby och Derbystoet på Jägersro under onsdagskvällen.

71 hästar slåss om tolv platser i Svenskt Travderby, uttagningarna avgörs i sex lopp där ettan och tvåan i de sex loppen är klara för final.

48 hästar slåss om tolv platser i Derbystoet, uttagningarna där avgörs i fem lopp där ettan och tvåan i de fem loppen är klara för final, samt de två bäst seedade treorna.

I finalen av Svenskt Travderby väntar två miljoner kronor, och i Derbystoet en miljon kronor. Är man med i Premiechansningen så dubblas den prissumman – och av de totalt 119 hästarna som gör upp i kväll är hela 102 stycken med i Premiechansningen.

Ägarens val

Premiechansningen innebär att man avstår att gå ett premielopp som tvååring, ett val som ägarföreträdaren för varje häst själv avgör. I gengäld kommer de hästar som är anmälda i Premiechansningen att få dubbel prissumma om hästen lyckas bli prisplacerad i några av de större unghästfinalerna, där både Svenskt Travderby och Derbystoet ingår. Väljer ägarföreträdaren att sin häst ska gå ett premielopp som tvååring och premieloppet blir godkänt, så får ägaren 20 000 kronor och uppfödaren till hästen 2 000 kronor.

I Derbystoet är det endast sex av totalt 48 hästar som inte är med i Premiechansningen, och i Svenskt Travderby är det elva av totalt 71 hästar som inte är med i Premiechansningen.

Finalen i Svenskt Travderby och Derbystoet avgörs första söndagen i september på Jägersro.

Se nedan för listan – de är inte med i Premiechansningen

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet