Kims superchans: ”Är helt sjukt…”

75

21-åriga kusken Kim Moberg är enda tjejen i startlistorna till kvällens stortrav med uttagningar till Derbyt och Stoderbyt.

Hon kan få med två hästar i miljonfinalen.

– Det är helt sjukt, jag har inte fattat det riktigt än, säger hon till Trav365.

I kväll är det en nervös tävlingsdag för tränare, kuskar och hästägare. Det är uttagningslopp till Derbyt och Stoderbyt på Jägersro.

De två första i mål i de olika kvalloppen tar sig vidare till finalerna som körs på Malmö-banan första helgen i september.

Kusk- och tränareliten är på plats i södra Sverige och kör u princip samtliga lopp.

Enda tjejen i startlistorna: Kim Moberg, 21.

Hon har chans att kvala in två hästar till Derbyt, där två miljoner kronor väntar vinnaren.

– Det är helt sjukt! Bara att få köra en häst hade varit galet, nu kör jag två. Jag har inte riktigt fattat det än. Det är så stora lopp!

”Då skulle jag bli riktigt nervös”

I V75-5 kör Kim 1 Coffie U.N.G. som hon själv sköter och som hon kört i de flesta loppen hittills i hästens karriär. Tränar hästen gör Kims pappa, Svante Båth.

I V75-6 startar tjejen återigen från spår 1, med Duke Of Mearas.

– Båda är ganska jämnlika, båda har gjort bra lopp och båda har fått bra spår för att smyga med. Det behövs mycket tur för båda om de ska komma till final. Det är så svårt, men det är bara häftigt att vara med. Det är en jättestor bonus om det blir final, det är inga förhandsfavoriter direkt som jag kör. Skulle det lösa sig till hundra procent, då kanske någon av dem kan knipa en finalplats, säger Moberg och inflikar snabbt:

– Då skulle jag bli riktigt nervös!

”Valt mig för att jag är duktig”

Hur stort är det för dig att ägarna till hästarna och pappa Svante ger dig den här chansen?

– Jättekul! En av ägarna ringde förut och sa att jag inte skulle vara nervös och så, det är kul att dom ringer och pratar med en. Han sa att de valt mig som kusk för att jag är duktig, och inte bara för att Svante tränar hästen, det är jätteroligt att få sånt samtal.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet