18-årige Kevin slog till direkt i USA

287

kevin_oscarsson

Seger direkt i det första försöket i det stora travlandet USA.
18-årige Kevin Oscarsson flyttade över Atlanten för drygt ett år sedan och har en triumf i Kanada sedan tidigare.
– Men det här var roligare. Pompano Park är klassisk mark för mig, säger segerkusken efter framgången i Florida med stallets Dewey Loves Britt.
Hösten 2011 flyttade Kevin Oscarsson till Florida med sin familj för en satsning på unghästar. Eskilstunafamiljen, med pappa Jim och mamma Susanne i spetsen, rivstartade med att vinna världens största tvååringslopp Peter Haughton Memorial i somras med hästen Aperfectyankee.
Familjen har slagit sig ner i Florida och kan räkna in 31 hästar i stallarna.
Kevin Oscarsson har fått förtroendet att vara stallets andrekusk bakom pappa Jim och körde sitt första lopp i USA natten till tisdagen svensk tid.
Det blev full pott direkt. Tillsammans med treårige hingsten Dewey Loves Britt blev det seger på travbanan Pompano Park, strax norr om Fort Lauderdale.
– Vi tog ledningen ganska tidigt och sedan var det lugna gatan. Pompano Park är klassisk mark för mig, jag har drömt om att köra där sedan jag var liten, säger Kevin Oscarsson som fyllde 18 nu i januari.
Dewey Loves Britt var en skräll till 21 gånger i odds. Segern var värd cirka 140 000 kronor och kilometertiden skrevs till 1.13,6 över 1 609 meter.

Hårdsatsar 2013
Efter en uppväxt med ponnytävlande och över 200 segrar i ponnyloppen i Sverige är den 18-årige Eskilstunasonen nu igång med stora travare.
Tisdagens seger var hans nionde med stor häst. Statistiken på den andra sidan Atlanten är fyra körda lopp och en seger i Kanada, samt en seger på lika många försök i USA.
– Just nu känns det som att jag vill stanna här. Vi har i alla fall bestämt oss för att satsa rejält det här året och se hur det går. Hur som helst stannar vi till våra visum går ut sommaren 2014.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelReijo slutar hos Stig H
Nästa artikelInför V86: Hultman om V86 och Maharajah

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.