Inför V86: Hultman om V86 och Maharajah

196

hultman_maharajah

Hur står det till med stallformen?
Hur mår Maharajah?
Vilken är bästa chansen på V86?
Solvallatränaren Stefan Hultman bjuder på tre intressanta svar.
Stallets stjärna Maharajah har inte fått till det ännu i Paris den här vintern. Känslan är att det gått tungt för Stefan Hultman på slutet.
Men granskar man statistiken så ser man att stallets hästar har vunnit nio av de senaste 25 loppen, en segerprocent på 36.
Hur står det till med stallformen egentligen?
– Jag upplever att det ställs oerhörda krav på mig. Men statistiken får väl svara på den frågan, säger Stefan Hultman.
För två år sedan vann Maharajah fyrakilometersloppet Prix de Paris, som i år körs 24 februari.
Hur mår Maharajah?
– Han mår bra. Vi gick igenom honom i går på måndagen och fixade lite småsaker. Meningen är om allt är fortsatt okej så åker jag ner till Frankrike på måndag nästa vecka och kör jobb med honom på Grosbois.
Satsar ni vidare mot Prix de Paris?
– Efter Prix d’Amerique fick jag lägga om planerna lite, och när han sedan inte fick det lopp i kroppen i Prix de France som jag hade hoppats på, kanske vi får sänka förhoppningarna lite. Men vi siktar på Prix de Paris som är ett bra lopp åt honom. Däremot är formen ett frågetecken, men vi kommer att prova om allt är bra.

Tre fyraåringar på V86
Solvallatränaren har tre fyraåringar till start inom V86-spelet på hemmabanan och så här resonerar han på förhand.
4 Queasy (V86-3) har varit ifrån inför den här starten. Han har haft lite bekymmer med halsen och inte löpt upp till de förväntningar vi haft. Men nu är han tillfräschad i halsen. Han är dessutom ute på lång distans som inte är perfekt för honom. Eftersom han inte startat på ett tag kommer jag att be Uffe köra defensivt. Är han fyra-femma är jag nöjd.
12 Rebellion (V86-3) tycker jag såg fin ut senast och han blev fast med en del sparat. Han har potential, men det har varit mycket strul med startspår och löpningsförlopp. Jag tror att han kommer att göra ett bra lopp. Den långa distansen passar bra, han är stark och rejäl. Men tolftespår är tolftespår och det är risk för lite vinglig igen eftersom man måste ha rygg med honom och att han är lite valpig.
– Dessutom känns det som att det blir lite risk är att han blir ett stallskrik den här gången och jag vill varna för att det måste stämma helt för honom om det ska gå vägen. Det är ingen häst man bara kastar sig iväg med i spåren. Han är ingen färdigutbildad tävlingshäst ännu, man måste sitta och passa honom, säger Stefan Hultman.
9 Quarry (V86-5) blandar lite och hästen kan vara lite osäker och lite spänd. Ibland blir hon lite ivrig bakom bilen. Hon var inne på Solvalla i torsdags och gick jobb och då testade vi med ett öppet huvudlag och då var hon lugn och fin. Därför tar vi bort det helstängda huvudlaget hon haft tidigare till den här starten. Jag hoppas hon kan smyga med och hon är ett platsbud.
Bästa chansen på V86?
– Det är Rebellion. Han har bra form och ska med på kupongen, men han är som jag sa lite valpig ännu och han är ingen spik.

Lars-Ove Pettersson

Föregående artikel18-årige Kevin slog till direkt i USA
Nästa artikelPremiär för V75 League

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.