28 dagar kvar till Elitloppet

104

28 dagar kvar till Elitloppet

Så många hästar och så lite tid.
Med 28 dagar kvar till Elitloppet har Solvallas sportchef Anders Malmrot bockat av sex av 16 hästar i sin kalender.
– Det kommer nya lopp hela tiden nu så det finns det att titta på.

Dagen efter Olympiatravet på Åby där Jerry Riordans Ringostarr Treb fick en inbjudan, är elitloppsgeneralen på väg hem till Stockholm med tåg.
Under söndagsmorgonen kom oroande rapporter om australiensiska stoet Maori Time som inte kunde genomföra ett jobb hemmavid. Maori Time fick avbryta träningsjobbet som sändes direkt på Facebook.
– Jag pratade med tränaren i morse och fick reda på att det var någonting som störde hästen när hon skulle gå jobbet och att de avbröt alltsammans. De kollade henne efteråt och de hade inte hittat någonting. Hon åt och drack och allting var som det skulle vara, säger Anders Malmrot.
Kretsen kring Maori Time chansar förstås inte. På tisdag planerar man att testa stoet igen.
– Om allting är bra då ska hon starta på lördag innan resan till Sverige. De vidtar naturligtvis till alla försiktighetsåtgärder, säger Anders Malmrot

Lottning 20 maj
Det är sex hästarna som bjudits in till Elitloppet och tränarna har tackat ja. Men inga garantier gives med djur som det heter.
Inringade i Solvalla-chefens bok per den 29 april är i alla fall Readly Express (Sverige), Uza Josselyn (Schweiz), Bold Eagle (Frankrike), Propulsion (Sverige), Maori Time (Australien) och Ringostarr Treb (Italien).
Söndagen före Elitloppet (20 maj) sker lottningen och då ska samtliga 16 hästar vara klara. Så i realiteten är det knappt tre veckor att jobba på för Anders Malmrot som gör sitt första elitlopp som chef.
På kontoret finns ingen strategitavla för att hålla reda på hästarna.
– Nej, jag har en egen kalender och så datorn där jag skriver allt. Det ser bra ut. För varje gång man är iväg och reser så här och en häst blir klar, känner man vilket otroligt lopp det håller på att bli.
På tisdagen avgörs Italiens största travlopp Gran Premio Lotteria. Malmrot kommer att vara på plats. På förhand är han mest intresserad av italienske Urlo dei Venti och Lutfi Kolgjinis Dante Boko.
– Det är ingen fribiljett som delas ut till vinnaren och loppet har ju tappat lite i dignitet på senare år också. Men nu är det några hästar med igen som kan komma på fråga. Kolgjinis häst är förstås intressant. Urlo dei Venti vann ju Prix du Luxembourg under helgen med Prix d’Amerique och den har jag tittat på länge. Jag tycker att han är otroligt bra.

Tre frislängar i Sverige
I maj körs tre lopp där vinnande häst får en inbjudan till Elitloppet. På söndag kör Finlandia-Ajo i Helsingfors, lördag 12 maj avgörs Algot Scotts Minne på Åby och även Prins Daniels lopp på Gävle lördag 19 maj lockar med en elitloppsbiljett.
Plus att Copenhagen Cup avgörs söndagen 13 maj.
– Det är tre helger i rad nu som det gäller lite extra.
Några önskehästar så här med tre veckor kvar till lottningen?
– Det är Diamanten och Cyber Lane som står högst på min lista. Snackhästar, väldigt bra femåringar. Både Stig H Johansson och Johan Untersteiner vet givetvis om att de har hästar som jag är intresserad av men båda tränarna vill avvakta och ska göra en start till innan de ger något besked, säger Solvallas sportchef.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.