Even’s Cool Boy gör V75-debut

199

Even’s Cool Boy gör V75-debut

Unghästsatsningen har gett resultat.
Robert Dunder har i år redan kört in mer pengar som tränare än i fjol.
På tisdag kan framgångarna fortsätta när treåriga Even’s Cool Boy gör V75-debut på Bergsåker.

Robert Dunder har inlett året på bästa sätt. Med 23 i segerprocent har besöken till vinnarcirklarna duggat tätt och Umåkertränaren kan redan bocka av att stallets hästar sprungit in mer än under hela fjolåret.
– 2018 har börjat väldigt bra och jag hoppas att det fortsätter också. I fjol hade jag få starthästar och sämre kvalitet så därför kändes det som att det var givet att det skulle bli ett bättre år i år – jag är inte överraskad men nöjd, säger Robert Dunder och tillägger:
– Förra året var ett år som vi visste skulle bli dåligt eftersom vi hade mycket unghästar i stallet. Vi gjorde en unghästsatsning för några år sedan och det verkar falla väl ut det här året. Nu tycker jag att vi har fina treåringar som kommer ut nu i sommar och i höst.

”Den sämsta hästen i träningen”
En av treåringarna har redan visat att han blir att räkna med. Even’s Cool Boy (V75-2) inledde året med två raka segrar. Därefter blev hingsten hem trea i Margaretas Tidiga Unghästserie efter en ryslig spurt – trots att förutsättningarna var allt annat än optimala.
– Det var ingenting som blev som det var tänkt den dagen. Tävlingarna flyttades från Solvalla till Mantorp så vi kom dit 40 minuter innan loppet och han hade aldrig sett en startbil tidigare. Vi hann precis värma och se bilen men det blev lite stressigt. Det blev många faktorer och en lång resa som visade att han är en fin häst och han har tagit allt på ett jättebra sätt och han blev ju bara starkare av det, berättar Robert Dunder som i senaste starten styrde treåringen till en andraplats på Umåker.
Robert Dunder må ha räknat med bättre siffror i år men till en början var inte Even’s Cool Boy en självklar del i ekvationen.
– Du tror att det är den sämsta hästen i träningen, han visar inget någon gång. Men när man sätter dit kortvagn blir det en helt annan häst. Han är så att han känns trött i alla lägen i loppet men när du begär så ger han en växel till.

Debut i V75
På 1 maj bjuder Bergsåker in till en extra V75-omgång. Even’s Cool Boy gör debut i travets elitserie när han startar i treåringsloppet. Robert Dunder fattar som vanligt tömmarna själv.
– Det var bra med spår 4, det är jag nöjd med och han har visat sig kunna öppna rätt bra. Vi kör efter hur det känns, det är inte hans sista lopp i livet, så får vi se var vi hamnar. Det är bra hästar med och ett jämnt lopp men jag tycker att jag har en av de som ska räknas tidigt. Han är väldigt allround och visade i senaste starten att han duger mot lite bättre hästar, resonerar Robert Dunder.
Hur stort vore det att vinna i hästens V75-debut?
– Vi har köpt hästen på auktion och tränat den själv. Det är min bror som äger den största delen i hästen och det skulle vara min första V75-seger också, så det vore väldigt stort.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikel28 dagar kvar till Elitloppet
Nästa artikel2017 var hon drottningen av fyraåringskullen

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.