300 miljoner till Trav- och galoppsporten

96

300 miljoner

Trav- och galoppsporten siktar mot 2018. Från vänster Anders Holmqvist (RST), Ingemar Alin (ASVT), Johan Lindberg (ST), Hasse Skarplöth (ATG), Jan Halberg och Ulf Hörnberg (SG). Foto av THOMAS BLOMQVIST

En leverans av 300 ”nya” miljoner till trav- och galoppsporten.
Det är ATG:s uppdrag att fullgöra 2018.
– Det här är en väldigt offensiv satsning för att vända en negativ trend, säger Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg.

Aktiebolaget Trav och Galopp (ATG) har fått i uppdrag att leverera 300 nya miljoner till trav- och galoppsporten 2018.
Oavsett hur spelet går kommer ökningen av prispengarna att vara måttlig 2015-2017. Allt för att ATG ska kunna leverera 300 ”nya” miljoner till 2018.
Under den här perioden får sportsliga satsningar stå tillbaka något för att skapa tillräckliga resurser för att ATG ska kunna nå målet.
– Om inte ATG levererar kan det naturligtvis bli mindre, men det kan också bli mer. Allt handlar om en offensiv satsning för att vända en negativ trend. ATG måste bli mer ”bredaxlat” för att möta den allt tuffare konkurrensen på en havererad spelmarknad. Då kan vi lyckas öka de ekonomiska medlen till våra aktiva och banorna, som de senaste åren drabbats av stora neddragningar, säger Johan Lindberg, generalsekreterare för Svensk Travsport.

Drar åt samma håll
Överenskommelsen sträcker sig över fyra år och har diskuterats fram mellan Svensk Travsport, representanter för banorna, hästägarna, uppfödarna, tränarna, Svensk Galopp och ATG.
Några röster från ett pressmöte under fredagen där parterna samlades:
Anders Holmqvist, ordförande i RST, Riksförbundet för Sveriges Travhästägare:
– Vi hade kunnat kräva mycket mer på kort sikt, men vi är fullt införstådda med att vi måste satsa för att nå det här målet på 300 miljoner.
Ingemar Alin, ordförande avelsföreningen ASVT:
– Nu har vi fått en fyraårssatsning och det vore väl konstigt om vi inte skulle ställa upp på det här allihop.
Ulf Hörnberg, vd Svensk Galopp:
– Den breda uppgörelsen ger vårt spelbolag arbetsro. Vi uppskattar och förväntar oss att ett upprustat ATG kommer att kunna stärka trav- och galoppsportens ekonomi rejält med hela 300 miljoner under slutåret för uppgörelsen som är 2018.

”Framtiden i våra egna händer”
ATG:s vd Hasse Skarplöth antar utmaningen från trav- och galoppsportens överenskommelse.
– ATG:s uppdrag är att generera så mycket pengar som möjligt till våra ägare, trav- och galoppsporten. Det är därför vi finns till. Vi är glada att de litar på att vi ska leverera. Samtidigt vill jag säga att det är en riktigt tuff uppgift, men vi är övertygade om att det är både rätt och möjligt, säger Hasse Skarplöth.
– Vi har framtiden i våra egna händer. Politiska beslut kommer givetvis att påverka oss, men vi kan inte sitta och vänta på dessa. Vi måste satsa, det är sällan en bra idé att bromsa när man kör i uppförsbacke, säger Hasse Skarplöth, vd ATG.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.