Ludde är sugen på en ny V75-seger!

298

ludde sugen

Sju segrar i Svensk Uppfödningslöpning, varav sex som tränare. Lutfi Kolgjini har ett bra facit i storloppet. Foto av JEANNIE KARLSSON

Han har vunnit Svensk Uppfödningslöpning sju gånger.
Och givetvis funderar han på en åttonde inteckning.
Lutfi Kolgjini har fem hästar med i det stora tvååringsloppet på lördag.
– Clemenza Am är min bäste och vi ska ge favoriten en match.

Lutfi Kolgjinis storstall har 13 hästar till start på V75-spelet på lördagen. Huvudnumret kommer i den femte avdelningen där tolv av landets bästa tvååriga travare gör upp om ett förstapris på 600 000 kronor.
Jägersrotränaren är landets ledande unghästspecialist. Tomas Malmqvist har börjat utmana om titeln på senare tid men än är det en bit kvar till Lutfi Kolgjinis framgångar.
Båda dessa tränare slår dock ur underläge på lördag. Björn Goop sitter bakom favoriten som ska slås, den efter fem starter obesegrade Mister J.P.
– Vi siktar på att ge Goop en match. Clemenza Am är riktigt bra och det visade han om inte annat då han vann Breeders’ Crown för tre starter sedan där han gick utan rygg i 900 meter och avgjorde på klasshästens vis till slut, säger Lutfi Kolgjini.

Tussarna inget extra
Clemenza Am har segrat fyra gånger på sex starter inför lördagens uppgift och kändes enligt tränaren fortsatt fin i tisdagens träningspass.
Skorna får sitta på som vanligt. En nyhet i utrustningsväg är att Kolgjini kanske låter hästen gå med rycktussar (öronen) för första gången.
– Jag testade att rycka bomullen i tisdags men det gav ingen större reaktion.

”Hästen har klass”
En kiropraktor fick gå igenom Clemenza Am inför uttagningsloppet senast på Jägersro som slutade med seger.
– Det är mycket troligt att det kan ha gjort nytta, för han sprang väldigt fint och rakt i vagnen, säger Jägersrotränaren.
Stallets övriga hästar i Svensk Uppfödningslöpning är 5 Nassau, 6 Igor Ribb, 7 Pandora Face och 12 Philistine Face.
– Han är nog den bäste av våra hästar i loppet och jag tror på en bra insats. Jag vill inte jämföra honom med Raja Mirchi och Revenue som vunnit det här loppet. Men det är inget snack ändå om att han har klass den här hästen. Det känns som han har mycket utveckling i sig. Han är väldigt klok och förnuftig, har bra fysik och jättefin teknik
Du har sagt att 4 Quick Fix (V75-2) troligen kommer att få gå barfota runt om för första gången i den här starten. Något du håller fast vid?
– Ja, jag har väntat på rätt läge att rycka skorna på honom och jag är säker på att det kommer att få en mycket bra effekt. Däremot vet jag inte om vi bara kommer att köra honom utan skor fram eller om det blir runt om. Allting verkar vara bra med hästen som kändes fin i tisdagens intervaller.
Ditt stall selar ut sammanlagt 13 hästar på V75. Någon du vill framhålla av de övriga?
– Jag tycker att 3 Vici Lane (V75-6) är bortglömd av spelarna faktiskt. Han satt instängd med krafter kvar senast och även han var jättefin i tisdagens jobb. Vici Lane kan vara en liten rysare, slutar Lutfi Kolgjini.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.