39 dagar kvar….av ChokladOchKarlFastan

258

Familjen Krymper… Nästa vecka Flyttar två av Stjärnorna Hemifrån, en som Glad Pensionär, en som förhoppningsvis ska härja lite i Unghästloppena här i Norr framöver. Det här är verkligen medaljens baksida, som Hästägare, Uppfödare & Djurälskare. Dagen man ska skiljas. Jag ser alltid till att mina gamla hästar får ett bra liv efter Travet. Säljer nästan aldrig utan lånar ut på livstid, vill på så sätt säkerställa att de inte åker ut i handel. Detta med att sälja iväg en uppfödning känns väl sådär må jag säga. Kanske är meningen att man ska vara glad, men att skiljas är så fruktansvärt tungt, var som inte förberedd på det här. Hoppas nu bara att hon ska gå som ett ”Skållat Troll” i sommar(och framöver), så man får fortsätta att träffa henne och se henne på tv:n. Sen följer det ju med att ju Bättre hon springer destå större är chansen att hon får stanna kvar hos nye ägaren…åsså gör ju inte Uppfödarpremierna ont heller. Men jag skulle ljuga mig Blå om jag inte sa att det gör ont, mycket ont i samvetet. Men köparen är en person jag gillar, annars hade det förresten inte blitt nån affär alls. Önskar all lycka framöver, och fria besökstider är införhandlade i kontraktet 😉

Så var det då fettisdag igår, hur jag än räknar så kommer jag bara fram till faktumet att Fastan börjar idag. ChokladOchKarlFastan, 40 långa dagar(Utom då söndagar och Våffeldagen).
LägesCheck Dag 1: Svår, svår ChokladAbstinens. Misstänker att det kommer att bli en lååång kväll det här. Har ju förtusan sålt en av Stjärnorna och behöver tröstas, hela kroppen skriker Choklad(Kroppen är klok och VET att Choklad innehåller Glädjehöjande ämnen). Ju mer jag tänker på det desto mer inser jag vansinnet att TVINGA kroppen till att avstå sånna nyttigheter… Är ju ingenting Religiös heller…Men nu skulle jag ju Provfasta…så INGEN Choklad(Tack och lov att jag har typ 2 mil till närmsta ChokladbitsFörsäljare….) varför ska det vara såhär??? & Tänk om jag är Sur som en Skata imorgon…Hmmmm….Absolut ingen KarlAbstinens (ännu mer Hmmmm…)

Har påbörjat en OCD (Tvångssyndrom) utbildning idag, som ska fortgå hela våren. Känns kul. Blev förresten riktigt GLAD idag på jobbet. Vi ska ha ett par extra planeringsdagar, och de skulle hållas exakt när mina Mammor ska till att föla. Jag sa att jag inte kunde vara med då, eftersom att jag ogärna är mer än en kvart bort från dem… Då bokar man in dagarna i Strömbäck, grannbyn min, så jag blir max 5 min bort, och Mamma & Pappa får lurpassa på dagen åt mig. Har det problemet att Annadea ofta har så stora föl så hon inte får ut dem själv, så det gäller att vara med när det händer. Hon är Kollossal redan nu…. Hursomhelst, att Gruppen anpassar sig så, och visar sån empati…gör mig riktigt rörd. Är mkt Glad att jag bakat Semlor till alla under förra helgens nattpass…fick som va lite snäll tillbax OMG 🙂

På lördag ska Bright Corner och Angela Corner ut i Provlopp, känns väldigt spännande 🙂 Är rätt säker på att Bright ska göra bra ifrån sig, Angela har jag lite stukat självförtroende med, och hoppas att hon ska visa det som hon har visat i träning…*Pust & stön* Men först fortsatt jobbande imorgon med Marriage Material och Van Gogh, övriga Fyra går milslingan. Sen det mest omtumlande under morgondagen spår jag blir att flytta in Coal Trader till Travbanan. Ska bli mkt intressant att se den Gossens uppförande då…Mannen från Landet 🙂
Den andra två-åringen Niceguysdontbother får vänta en vecka, tills Storasyrran flyttar hemifrån…då får hon Gliiida in och bara ta över hennes plats som Brights Bästis 🙂 Blir nog bra det…

Nä, nu ska jag ta och koncentrera mig på lite mer Fastande, ska försöka drämma till med att ta lite kort imorgon och uppdatera Bloggen med…

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.