Inför V75: Klartecken från Goop

206

klartecken

Stjärnan Quarcio du Chene och obesegrade Global Nelly.
Björn Goop har en het duo till start i lördagens V75-finaler.
Och vi får inte svaret ”platschans” när vi frågar om chanserna…

Björn Goop har inlett året strålande och redan vunnit över 60 lopp. På lördag handlar det om V75-finaler och hög sportslig klass på Solvalla.
Björn Goop har två egentränade hästar med och blir favorit med både Quarcio du Chene (V75-3) och Global Nelly (V75-5).
Quarcio du Chene har hittills tjänat 6,6 miljoner kronor och är en supertalang som tidigare blandat och gett. Hästens häftiga humör har ofta satt myror i huvudet på både tränare, kusk och spelare. Men i vinter har den åttaårige hingsten verkligen hittat sig själv och vunnit fyra V75-lopp på fem starter.
Hur är läget med Quarcio du Chene för dagen?
– Jo, det verkar bra. Han verkar vara i harmoni och han har tränat på bra efter den senaste starten på Jägersro.
Hur ser du på lördagens uppgift?
– Det är ett jämnt lopp. Vi har ett ganska bra spår. Det finns inget att anmärka på direkt på förhand, utan allting verkar okej.
Har du någon tanke taktiskt så här på förhand?
– Han går bra i ledningen, det vet vi sedan tidigare. Och han är också bra bakifrån. Han är inte direkt beroende av någon position, han har blivit bättre på det sättet.
Vad säger du om motståndet?
– Ja, alltså, det är inga dåliga hästar, absolut inte, det tycker jag inte. Det är klart, han har mött tuffare…, det har varit tuffare finaler. Men jag tycker det är ett rätt jämnt lopp.
Vad är tanken med Quarcio du Chene efter det här loppet? Hur ser matchningen ut framöver?
– Han ska väl få pusta några veckor efter det här, är meningen. Och sen så eventuellt siktar vi på ett försök till Olympiatravet, det är väl det som är den primära matchningen.

Obesegrad efter sex starter
Fyraåriga stoet Global Nelly har inlett karriären på bästa sätt och är obesegrad efter sex starter.
– Det är en jättefin häst och hon blir bara bättre och bättre för varje start. Hon har utvecklats hela tiden liksom, tagit ett steg i taget och gjort det väldigt bra.
Hur mycket finns det kvar att ta fram?
– Vi hoppas att det finns en del, för att hon har aldrig gått utan skor. Vi har aldrig ryckt någon bomull, hon har fast huva och sådana saker. Så vi hoppas att det ska finnas fler växlar kvar att ta utav henne, men vi har inte behövt använda dem än så länge.
Blir det några ändringar till den här starten?
– Nej, hon går exakt lika som hon gjort i alla de här sex starterna.
Hur ser du på uppgiften?
– Hon har gått bra. Hon skötte sitt försök på ett bra sätt och hon gick rejält sista tusen då. Hon har tränat på bra efteråt och det finns ingenting att anmärka på det. Spår tre är väl också ett bra spår för henne. Så att jag hoppas att förutsättningarna ska vara de rätta.
Har stall Goop två riktigt bra V75-chanser?
– Ja, jag hoppas att de ska sköta sig bra, säger Björn Goop lite diplomatiskt.
Men i sin krönika i tidningen Aftonbladets onsdagsnummer sticker Björn Goop ut hakan rejält:
– Quarcio du Chene måste ha toppchans. Global Nelly ska ses som en bra favorit.

Fyra chanser som catchdriver
Björn Goop är utan tvekan V75-omgången nyckelkusk. Förutom egna stallets två toppchanser kör han ytterligare fyra hästar med chans.
Annicka (V75-1) tränas av Jörgen Westholm och hon ville inte alls senast då hon travade i ledningen och gav upp. Nu testar man ny kusk och ny taktik.
Breedlove (V75-2) såg ut att gå mot segern näst senast när han galopperade i sista kurvan till tränaren Kari Lähdekorpis förtret. Senast blev han femma på V75 från spår tolv. Björn Goop har lyckats bra med hästen tidigare och vunnit två av fyra lopp, senast på V75 på Bergsåker 23 december.
Tion Medon Sisu (V75-6) visade fortsatt fin form i lördags som tvåa på V75 i Halmstad i händerna på lärlingen Kenneth Haugstad. Gången före skrällde hästen med Björn Goop på V75 på Mantorp. Tränaren Marcus Lindgren meddelar att hästen kändes ”fortsatt fantastiskt fin” i måndagsjobbet.
Capello Bob (V75-7) testades barfota runt om för första gången på 1,5 år senast på V75 i Halmstad och imponerade stort då han mer eller mindre lekte hem loppet från positionen utvändigt ledaren tillsammans med Örjan Kihlström. Björn Goop har två segrar av fem tillsammans med hästen som tränas av Kari Lähdekorpi.

Lars-Ove Pettersson & Paula Ahlström

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.