4000 segrar för Jansson!

236

jansson_4000

Solvallatränaren Torbjörn Jansson smög undan och vann sin seger nummer 4000 i karriären i det avslutande loppet på Solvalla på söndagen. – Det är klart att lite speciellt är det ju att ta den här segern. Vi har kämpat på en tid nu och det är skönt att ha det gjort, sa jubilaren.

Seger nummer 4000 kom i avslutningsloppet på hemmabanan under söndagen efter avslutad V64-omgång. Jubileumshästen blev Ready Set Go, en sexårig hingst tränad av Solvallamatören Anette Hansén. Den 58-årige Solvallatränaren är still going strong som kusk. Fjolårets facit med drygt tolv miljoner kronor inkört och 102 segrar räknas som ett normalresultat. Torbjörn Janssons pappa Torsten var tränare på Åmålstravet. Själv blev han tränare på Solvalla efter lärlingsår på huvudstadsbanan hos tränare som Håkan Wallner, Berndt Lindstedt, Tommy Hanné, Stig H Johansson och Gunnar Nordin. Han är en av landets mest eftertraktade kuskar som vunnit flera internationella storlopp – exempelvis Statue Of Liberty Trot, VM-loppet, Grand Criterium de Vitesse, Nationernas Pris och Prix de France.

Inget slår Elitloppet
Segern i Svenskt Travderby 2011 med Timo Nurmos-tränade Beau Mec var första derbysegern i karriären och värmde därför lite extra. Men inget slår ändå segern i Elitloppet 1985 med favorithästen Medow Road. Något Torbjörn Jansson slagit fast många gånger. Frågan ställdes också om roligaste segern på söndagen efter triumf nummer 4000. – Den roligaste segern i karriären måste vara den i Elitloppet. Men jag har ju kört lopp i de flesta länder och även vunnit en del riktigt stora, så jag har upplevt många fantastiska stunder. Solvallas sportchef Tore Fyrand var framme och klappade om jubilaren i samband med segerdefileringen. Torbjörn Jansson kommer att firas lite extra nu på lördag då Solvalla arrangerar finaler i V75. Jansson blev det sjunde svenske kusken att nå 4 000 segrar. Övriga som passerat den gränsen är Olle Goop, Stig H Johansson, Åke Svanstedt, Örjan Kihlström, Jim Frick och Björn Goop. Nordens segerrikaste kusk Jorma Kontio ståtar med drygt 9000 triumfer.

Mikael Wikner

Föregående artikelRevansch för Ready Cash!
Nästa artikelVeckan som gått… eller UmåkersFarmen del III

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.