Veckan som gått… eller UmåkersFarmen del III

172

NORQVIST

Jag vill börja med att säga att besvikelser över Mänskligheten har Duggat Tätt denna vecka…. Ni har väl sett på Uppdrag Granskning, angående Näthatet mot Kvinnor…. Det är Absolut en Skam, att vi år 2013, i ”Upplysta” Sverige skall Tillåta sån Skit. När man så lätt kan spåra den som hotar så ska även rättsliga åtgärder vidtas på Stört…. Jag kan inte heller Godta att många Människor Förstår VARFÖR män gör på detta sätt… Jamen, Hallå!!! Förstår ni inte att ni, i samma veva som orden lämnar era läppar… så har man någonstans ändå Bäddat för att det är OK att fortsätta med Skiten. Jag kan Inte Förstå, Inte Acceptera & Inte Medverka… Skärp upp lagarna & Jaga Skiten ur Fegisarna…& Framför allt Vi som inte drabbats måste visa vårt stöd till de som faktiskt är utsatta.

Jag har på min facebooksida haft några inlägg om PygméKvinnorna i Kongo, ska göra en lång historia lite kortare, men i deras samhälle har Kvinnorna ett värde, och även lite makt. Om en Man kränker en Kvinna där så går Kvinnorna samman, man ur huse, och förnedrar honom… Man inleder en stor manifestation, där man Sjunger Typ ” FittanÄrStarkFittanÄrFarlig”… Mopsar någon Man (Brukar möjligen göras av ngn ung & dum)upp sig så Sjunger man ”XKukÄrMjukHansKukÄrDöd” så skrattar dom rått och drar ut i Skogen på Skojjiga Hemligheter… Männen får stanna hemma och ta hand om barnen… och om någon Spionerar på dem så straffas dom med Döden… Är ju kanske lite rått åt andra hållet… Är ju till 100% totalt emot våld…. Så Dödandet där i slutet känns lite sisådär… men Lojaliteten mellan Kvinnorna är ett föredömme.

Förra helgen hade vi TravGala ute på Farmen. Det var väl helt väntade vinnare, förutom årets tränare som jag tyckte tillhörde Sören Lennartson, inte för att jag missunnar Mats Bucht titeln… absolut inte, men jag tycker att han (Sören) vunnit två Riktigt Stora lopp under året, dels Vincennes när hon slog ut underläge, och besegrade Hingstarna i Solvalla Grand Prix och dels Youpie´s GulddivisionsSeger (Guldskon). Nåväl Grattis till Alla, och en Ruskigt trevlig Fest, där alla var Glada och Trevliga… Nästan… Det var nån som Slogs & Några som passade på att Vara Fräcka på ett helt oacceptabelt sätt…Kan bara säga att jag hoppas att man har haft vett nog att ha lite ångest över det hela… skulle faktiskt vara lite klädsamt ändå… Tror jag behövde tre dagar på mig att någorlunda återhämta mig i alla fall 😉

Onsdag blir en viktig dag… Goggen gör årsdebut… Kan inte hjälpas, men det känns lite extra… alltid… Sen på kvällen är det ett Öppet möte, där vi som inte är med i Sällskapet ska få komma och ställa våra frågor samt få information om hur fel och illasinnade folk är i facebookgruppen. Ska bli riktigt intressant. Har förskjutit min arbetstid, så jag ska kunna vara med. Kan inte låta bli att undra varför man väljer att informera under två tillfällen. Kan väl inte vara bra att informationen ska vara olika…nu när det är så Viktigt tydligen för ”Varumärket” Umåker att vi alla tycker ”Rätt” hela tiden. Tycker man inte ”Rätt” så tycker man alltså inte Helt som Styrelsen säger åt en att tycka, så skadar man visst ”Varumärket” någe alldeles Kollossalt.  Känns lite sådär faktiskt…

Tror jag håller fast vid Louise Hoffstens låttitel…. Only the Dead Fish Follow the Stream 😉 Måste ju stå ut med att gå till sängs med mig själv varje kväll…..

Vill få avsluta med att säga att jag för en liten tid sedan fick ett meddelande på min Blogg, detta efter ett inlägg som handlade om en av mina första bekantskaper inom travet… Erling ”Slampen” Wallström.  Jag begick ett stort misstag när jag skrev att han inte fanns med oss längre… Oförlåtligt , även om jag har blivit förlåten, så här lät det…

Hej Evelina Wallström heter jag och är barnbarn till Erling (slampen) Wallström, läste ditt blogginlägg, och vill bara säga att morfar är fortfarande i livet, och med glimten i ögat. Bor på skräddarens boende på bölevägen.
Blev väldigt rörd av vad du skrev i ditt inlägg, det var verkligen han i ett nötskal säger mamma (Anita Wallström).

Jag har faktiskt under en kort sommar skött om en Travare i Slampens ägo… Ann Spike hette hon….Jag som kom från Ponnyhästarnas värld tyckte att hon var Gigantisk…& Snygg. Erling lämnade henne rätt fritt åt mig under sommarlovet (Gissa om det var mitt bästa….ever!!), och jag cyklade varje dag till stallet och skötte om henne. Rida fick jag göra så mycket jag ville, sen kom han (Erling) bara och hämtade henne när han tyckte att det skulle köras banjobb eller att han skulle tävla. Blev väl inte så Biten av TravBacillen direkt. Tyckte nog att en tävlingsdag varade i all evinnerlighet, så de hoppade jag oftast över…hade ju andra hästar också att sköta i Stallet. Kommer inte ihåg hur hästen skötte sig på banan heller, men det spelar ju som ingen roll… Märren hade, precis som som ägare ett hjärta av Guld och jag tänker ofta på mina ”inkörsportar” till Travet… Slampen & Sussie Åström… Vilken tur jag hade som Snubblade över dom där sommaren när jag var 13(tror jag)… Skulle ha haft ett bra mycket tråkigare liv annars… På många plan…

Men det är en annan Historia det…. Får kanske tillfälle att återkomma till detta, en annan gång…. Fram till dess fortsätter jag att Simma mot Strömmen… Känns faktiskt både lite Invant och sådär lite Lagomt Uppfriskande 😉

1 KOMMENTAR

  1. ”Det finns en särskilt plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra” sagt av Madeleine Albright, USA:s första kvinnliga utrikesminister.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.