Dagens Dubbel Solvalla 13/2-2013

224

DDONSDAG

 

I Lördags var vi rätt på det i DD-1 då Luringen Palema kördes till spets och sedan var resten av loppet ren uppvisning. Övriga var chanslösa och det blir såklart spännande att följa Luringen framöver.

I DD-2 gick det dessvärre inte vägen. National Kronos som jag trodde mycket på fick det inte att stämma och i förhandssnacket under lördag förmiddag så kröp det fram lite minustecken kring National Kronos möjligheter att vinna loppet och då fick jag torskfrossa. Men att O’Malleys Tös skulle vinna loppet var jag aldrig inne på och att hitta den dryga 52-oddsaren är inte dåligt och det är bara att gratulera de som gjorde det. Jag hade länge förhoppningar på att Chelsea skulle kunna ta hem det men hennes spurt ebbade ut väl tidigt trots en fin resa.

Det är inte enkelt att hitta dessa högoddsare när man spelar DD och nu får vi hoppas att det är vår tur 🙂 Tips inför Onsdag finner ni nedan.

 

DD-1

1 Lucky Angel Face kan med stor sannolikhet hålla upp spets och Björn är säkert intresserad av att köra där och det hoppas jag också för med hennes senaste lopp på näthinnan så tror jag inte hon håller hela vägen. 7 Albright, 2 Star From Heaven och 10 Raising Rhonda är en trio tuffa märrar som tål att göra grovjobb och jag hoppas att de inte låter BG styra och ställa som han vill från spets. De två som jag hoppas kan få loppet om de trycker upp tempot utvändigt om Lucky Angel Face är 5 Unison Sund och 4 BWT Typhoon. Unison Sund var det lite skrik om senast i det V75-lopp som Lucky Angel Face vann från ledningen och då blev hon fast med rubbet. Visst är det kanske lite dumt av mig att inte tro att Lucky Angel Face kan spåra runt om igen men jag tycker inte alls hon imponerade senast från spets och jag tycker faktiskt detta loppet ser lite tuffare ut (senast var det ju hästar som tjänat mer pengar men de stod ju med 20m tillägg).

BWT Typhoon har jag kollat på i det finska lopparkivet och även om motståndet är tuffare här så tycker jag intrycket på Typhoon är bra och hon har en bra pollett till slut om hon får gå på rulle.

Min vinnare i loppet är Raising Rhonda som gjorde en bra insats från dödens senast. Får Örjan i sulkyn igen och han har lyckats bra förr med denna kapabla märren. Tidigast bakom är Albright som är i toppslag. Hon gick en tuff slutrunda ute i spåren senast och avslutade sista 500 i mycket rapp stil för amatörkusken Johhny B Karlsson. Nu är det åter Jorma Kontio i vagnen och Albright har både speeden och styrkan att mosa allt här.

Rank: 10,7,5,2,4,1

 

DD-2

2 Pomona Wibb är en startkanon som inte bommar spets här. 6 Ranch I Do I Do kan också lägga iväg bra från start men får svårt att ta en hel längd på Pomona Wibb. Men jag är inte helt säker på att Tony Wallin vill köra i spets med den Timo Nurmos tränade märren men samtidigt så finns det inte heller någon riktigt vettig rygg att släppa till här. Jag hoppas att Tony testar Pomona i spets denna gången. Senast gick hon i mål i stort sett obrukad (ett flerklasslopp för ston på V75) och såg väldigt fin ut. Pomona Wibb är härdad i tuffa årgångsgäng och gör sällan ett dåligt lopp. Jag tror väldigt mycket på henne här men man ska såklart inte heller blunda för det faktum att hon inte vunnit lopp på över ett halvår och vid senaste vinsten slog hon ett motstånd som inte ens är värt att kalla reservlaget.

Allvarligaste motståndaren som jag ser det är 7 Milton Zet som nu är nedstruken till femtespåret. Nollan senast är bara att glömma, då blev Milton tempotorsk efter att ha hamnat sist i klungan och ledaren fick varva på 1.19! och därmed var det i stort sett omöjligt att ta något från kön. Näst senast fick Milton gå utvändigt i ett ganska tufft silverlopp och höll ändå godkänt som sexa i mål. Om Johan Untersteiner kör offensivt här så är det inte omöjligt att han får överta spets och då blir det tufft för övriga att fånga in honom.

Bakom dessa två är det 11 For Life och 9 Nero Capar som kan utmana om det klaffar. Nero Capar är i fin form och har en bra startrygg i Pomona Wibb. Får säkert en fin position och Nero kan vara med i segerstriden.

For Life har två lopp i kroppen efter uppehåll och han har gått helt ok. Men elftespår över kort distans är ett stort handikapp och det kan bli tufft att hinna ikapp de med tätkänning.

Rank: 2,7,9,11,8,1,6,4,10,12

 

DD förslag

I DD-1 vill jag ha med fem hästar: 10,7,5,2,4. Jag står över favoriten 1 Lucky Angel Face som jag tycker blir för hårt betrodd.

I DD-2 tar jag två hästar, 2 och 7. Vill man gå kort så tar man ställning för 2 Pomona Wibb.

 

DD-1: 2,4,5,7,10

DD-2: 2,7

10 kombinationer

DD-1: 7,10

DD-2: 2,7

4 kombinationer

Min raka DD: 10-2

 

Lycka till!


/Andreas Johansson,

 

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.