Inför V75: Only girls vid staketet igen

220

calle_lindblom_girls

Det blir en stor skock damer vid staketet på lördag.
Senast i Karlstad lyfte busslasten ägarinnor ”tjejhästen” Öjja Scoop till seger med sitt massiva ylande.
Då var det den första segern i V75. Nu handlar det om finaler på Solvalla.
– Det var så häftigt. Hon kanske inte fattade att de skrek på henne – men hon sög ju verkligen i 50 meter kvar precis där tjejligan stod. Vi siktar på samma upplägg igen, säger Örebrotränaren Maria Ottosson.
31-åriga Örebrotränaren Maria Ottosson har verkligen hittat rätt med sitt koncept Tjejhästen. Öjja Scoop såldes ut i 50 andelar och 65 tjejer är nu delägare i det fyraåriga stoet.
En majoritet av delägarna bor i Örebro och trakterna därikring.
– Det är en salig blandning folk. ”Stolliga damer” som verkligen har kul, säger Maria Ottosson.
Stall Only Girls har också haft anledning att vara stolliga. Inför lördagens start i V75-finalerna på Solvalla (V75-4) har Öjja Scoop vunnit fem av sex starter i karriären.
I loppet för två veckor sedan var det frågan om debut i travets elitserie V75. Tjejhästen redde ut det också.
Sättet stoet avgjorde på över upploppet mot favoritspelade Twitter och Björn Goop skvallrar om att det kan bära långt. Maria Ottosson, färsk proffstränare i Örebro, behöver inte be om ursäkt för sin medverkan på lördag och gör det inte heller.
– Jag spikar min häst på chans i det där tipset (Fem tippar V75), det är klart att jag måste tro på Öjja. Hon har verkligen visat att hon vill vara först och det räcker fruktansvärt långt om hästarna vill det.

”Får hålla i sig”
Maria Ottosson klagar på spåret – sju bakom bilen – och pratar om att motståndet ser tufft ut. Samtidigt…Öjja Scoop känns bara bättre och bättre och har aldrig behövt bruka sig för fullt vid sina fem segrar.
– Hon har känts jättefin efter det senaste loppet också. Man får hålla i sig när man tränar henne. Hon är riktigt pigg och glad. Ja, det känns verkligen som om formen sitter där, säger Örebrotravets för dagen hetaste tränare.
Öjja Scoop har bara gått ett lopp med bilstart och då hade hon bakspår. Tränaren vet alltså inte hur pass snabb stoet kan vara från start på lördag, bara att hon brukar vara riktigt kvick med voltstart.
– Jag skulle vilja se att det blir ett sådant där lopp hon gjort några gånger nu, då hon bara ligger med och går till slut. Det känns som att hon är som bäst då.

Ljudlig injobbning
Körande Carl-Erik Lindblom fightades om ledningen senast men släppte efter en bit till loppets favorit Twitter, körd av Björn Goop.
Öjja Scoop avgjorde på ett snyggt sätt när luckan kom och 40-talet tillresta damer svarade för en ljudlig ”injobbning” över upploppet på Färjestadstravet.
Efteråt dröjde det en bra stund innan segerjublet lade sig.
– 50 kvar, där tjejerna står, sänker hon ju bara ner sig och tar i ännu mer. Hon kanske inte fattade att de skrek på henne. Eller så gjorde hon det. Hästar förstår en hel del. Efteråt i vinnarcirkeln såg hon nästan lite mallig ut, hästkraken.
Per Lennartsson kör istället för semestrande Carl-Erik Lindblom på lördag. En ersättare tränaren är riktigt nöjd med (”en snäll kusk som ofta får hästarna att springa”).
Supporten på publikplats blir ungefär densamma. Ett 40-tal av delägarna kommer att ta sig till Stockholm med specialchartrad buss eller egna bilar.
Supportrarna har röda, gula och gröna attiraljer. Och de kan det här med att heja.
– Står det och väger kommer de nog att skrika som bara den, säger Maria.

Mikael Wikner

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.