5 Anledningar till att många spelar på Travet

74

Alla har vi vår egna historia till hur vi kom att uppskatta travet. Kanske introducerades du i tidig ålder när dina föräldrar gick på trav, eller i vuxen ålder när en jobbarkompis skröt om helgens storvinst på v75 vid fikabordet? Oavsett hur du hamnade här så har du troligtvis upplevt hur kul trav kan vara, men också hur förkrossande det kan kännas när allting inte går som planerat!
Tips! För lite extra spänning mellan traven så kan du besöka Frank Casino för att spela lite roliga nya slots!

Lista: Varför många gillar att spela på travet

 1. Kunskaper sätts på prov
  Oavsett vad som har hänt under veckan som gått eller huruvida man tippade rätt eller fel under förgående event- så är innebär en ny lott en ny möjlighet.
  Här får man sätta sina kunskaper på prov och all erfarenhet som man har samlat på sig under åren om kombinationer av kusk och häst samt olika banor kommer till användning. Ifall att det lönar sig i slutet är en helt annan sak, men det kan vara kul att drömma lite iallafall.

 2. Sorlet från stadium
  Du kanske brukar att kolla på travet ifrån bekvämligheten av ditt hem- vilket kan vara en kul upplevelse i sig! Men precis som alla professionella sportevent så upplevs de allra bäst på plats. Man kan nästan känna vibrationen i marken från hästarna som springer ute på banan när man kliver ut ur bilen på parkeringen. Att sitta på läktaren och kolla på tävlingarna tillsammans med sina vänner kan vara en kul stund.

 3. Starten
  Hela världen stannar upp. Ingenting spelar längre någon roll- förutom de fyrbenta motorerna som står och pustar och frustar med kusken bakom som försöker att tygla explosionen. Spänningen i luften strax innan start kan vara så tjock att man nästan kan skära den med en kniv. Väntan på att portarna öppnar upp sig kan ofta kännas olidlig. Men sen när portarna flyger upp så börjar allvaret på riktigt. Då kan vad som helst hända.

 4. Vinst eller Förlust
  Känslan när man vinner kan nästan vara euforisk- men när man förlorar så kan det kännas som att själen går sönder i tusen bitar. Att spela på hästar är minst sagt en risk och oavsett hur bra man än har forskat innan tävlingen så kan man stå med tomma händer när sagan är slut. Det är den utmaningen som många tycker gör travet så speciellt.

 5. Gemenskapen
  Precis som andra sporter så är det supporterupplevelsen som gör allting extra kul. Att få surra ihop sig med sina vänner och drömma om det kommande travet eller att få skryta om sina vinnande tipp. Att finnas där för varandra i med- och motgång är det som gör travet till någonting större än bara en sport.

Föregående artikelInför V75 (jackpot): Ove A Lindqvist andas optimism: ”Tror hon vinner”
Nästa artikelSkillnader i mäns och kvinnors spelvanor

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.