Inför V75 (jackpot): Ove A Lindqvist andas optimism: ”Tror hon vinner”

168

Inför V75® (jackpot): Ove A Lindqvist andas optimism: ”Tror hon vinner”

V75® i Skellefteå kryddas med en jackpot och 37 miljoner kronor att kämpa om för spelarna i potten för sju rätt.
Då hoppas kusken Ove A Lindqvist vinna med sambons häst Brida.
– Kan jag bara hålla henne lugn under resans gång tror jag hon vinner. Jag har även en utmanare till megafavoriten Tangen Haap som känns intressant för de som är ute efter jackpotpengarna.

En flitig gäst på Norrlandsbanan Skellefteå är Ove Ander Lindqvist, som håller till på grannbanan Umåker, 13,5 mil söderut.
– Det är bara att sätta sig i bilen vid middagstid och åka upp. Utan att överdriva är det Sveriges i särklass tråkigaste väg. Det tar normalt mellan 1,5-2 timmar, men det känns som fem timmar. Det är ju för sjutton bara skog…
Men resan på lördag kan bli lyckosam för Sveriges längsta kusk (196 centimeter), som kör fyra hästar på V75.
– Jag har en utmanare till megafavoriten Tangen Haap som känns intressant för de som är ute efter jackpotpengarna. Bästa chansen kör jag dock åt sambon, sedan kör jag två matlappsjägare i slutet, hälsar Ove A.

”Barfota runt om”
Först ut är 2 Pave Faks (V75-3) i kallblodsloppet Steggbest Minne och Ove a Lindqvist låter optimistisk..
– Det ska bli intressant att köra honom igen. Jag har vunnit med honom tidigare och han besitter hög kapacitet för klassen, men är samtidigt väldigt osäker och kan galopperade i stort sett var som helst. Han har varit för tungt balanserad, men ska nu gå barfota runt om och det känns spännande. Jag kommer att vara offensiv och han kan vara en luring för de som väljer att gardera upp storfavoriten 5 Tangen Haap.
Ännu bättre låter det för 1 Brida (V75-4) som tränas av sambon Ann-Catrin Frisk.
– Jag körde det finslipande jobbet med henne i onsdags och hon kändes fin. Vi fick ett bra läge och hon är kvick i voltstart och jag hoppas kunna hålla upp ledningen och väl där vill jag hålla ett jämnt tempo, för då fungerar hon som allra bäst. Vi kommer även att utrusta henne med en ryckhuva och kan jag bara hålla henne lugn under resans gång tror jag hon vinner loppet, säger Ove A Lindqvist.
Med sina två avslutande uppsittningar ligger Umåkerkusken lägre.
12 Voulez Vous (V75-5) är tyvärr helt bortlottad och får jaga en matlapp. Det här loppet verkar vikt för 6 Seismic Wave.
4 Marciano (V75-7) står visserligen bra inne i bronsdivisionen och fick ett bra läge bakom bilen, men det känns som motståndet är för tufft. Kan jag fixa en slant får vi vara nöjda.

Stig Lindmark hyllas
På lördag ska även Skellefteås mångårige champion Stig Lindmark hyllas genom sitt eget lopp – Stig Lindmarks styrkeprov – som utgör V75-6. Det loppet får Ove A Lindqvist följa från staketet.
– Stig var en oerhörd tränare och kusk. Han var dåtidens Lutfi Kolgjini. Han hade vältränade hästar och satt aldrig fast. Han sade till mig en gång: På två varv ska man kunna hinna ut om man sitter invändigt…
Stig Lindmark tog under sin aktiva karriär 3 190 segrar och plockade hem 64 banchampionat, en enastående bedrift.
– Ja, speciellt då det inte kördes på dubbla banor förr som det körs nu.
Stig Lindmark dog i sviterna efter en olycka där han blev påkörd av en bil då han var ute och gick med sin rullator utanför hemmet i Gärdsmark i juli 2012. Stig Lindmark blev 76 år.

Föregående artikelJANNE JACKPOT har klart för sig inför V75 JACKPOT!
Nästa artikel5 Anledningar till att många spelar på Travet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.