5 saker som kan fälla Bold Eagle

44

Superfavorit och allas vinnare i Elitloppet.

Men här listar Trav365 fem saker som kan fälla Bold Eagle.

– Han är lite hetsig innan loppen, det är en akilleshäl för honom, säger Frankrike-experten Anders Lindqvist och syftar på den livliga publiken på Solvalla.

På söndag körs Elitloppet på Solvalla.

Franske gästen Bold Eagle, som räknas som världens bästa häst, kommer.

Och ”Örnen” är allas favorit till seger.

Trav365 har redan skrivit om superhästens kusk, Franck Nivards, usla statistik i Sverige med noll segrar på 12 försök.

Här listar vi fem ytterligare saker som kan fälla Sébastien Guaratos megastjärna.

Livliga Solvallapubliken

– Han är lite ”varm” emellanåt och kan vara lite stissig. På Vincennes kan man vara långt från publiken, det är en akilleshäl för honom på Solvalla. Här ska det vara defilering framför publiken och det är sånt som missgynnar honom. Han är lite hetsig innan loppen, efter provstarten, och på Vincennes är det lättare att smyga undan publiken, och där går starten långt från publikplats, säger Anders Lindqvist.

Utrustningen

I Frankrike tävlar Bold Eagle med en sorts taggar på huvudlaget som ska göra att han springer rakt med huvudet, han har även en del vassa grejer i munnen, som inte är tillåtna i Sverige.

– Jag tror det är en så bra häst att han klarar sig utan det här, men det här är saker som påverkar så klart. Kanske framförallt tränare och kusk, som det kan vara mer negativt för, och blir de oroliga så känner hästen av det, säger Anders Lindqvist.

Distansen

Bold Eagle har aldrig startat i lopp som är kortare än 2 100 meter. Elitloppet körs över en engelsk mile, 1 609 meter.

– Han är så pass snabb att det borde gå väldigt bra. Bold Eagle kan springa väldigt fort över 1 600 meter. Jag blir förvånad om det inte blir nytt världsrekord på Solvalla på söndag, om vädret är okej, säger Anders Lindqvist.

Två heat

Elitloppet körs i försök- och final, något som Bold Eagle aldrig testat på tidigare

– Det är klart att det kan finnas farhågor kring det, men samtidigt, han har gått bra i lopp över 3 000 meter och 4 000 meter i Frankrike och det är ju som tvåa heat, utan vila. Det ska inte ha någon betydelse, säger Anders Lindqvist.

Motståndarna

Svenska Nuncio och Delicious kommer preparerade och Bold Eagle ställs även mot formtoppade landsmän i Timoko och Up And Quick

– Man ska veta att Nuncio och Delicious i sina ljusa stunder är enormt bra. Jag är 98-procentigt säker på att vi kommer att få se en Nuncio som är mycket, mycket förbättrad på söndag. Och matchningen av Delicious, i lite lättare sammanhang, tror jag har varit i Delicious. Franck Nivards (som kör Bold Eagle) agent, var här under anmälningarna och han var mycket nöjd med heatet som Bold Eagle fick, han tyckte det var mycket lättare heat, att han slapp Timoko och Up And Quick i försöket, som var de två värst emot, som han tyckte. Och han har koll, säger Anders Lindqvist.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet