5 trav-bettingtips för nybörjaren

22

2namnlös

Vi är alla nybörjare vid någon tidpunkt. Det betyder inte att vi inte kan sikta mot stjärnorna. Du behöver inte heller vara expert för att komma igång. Vi har samlat några av de mest värdefulla speltipsen här så att du kan börja när du känner för det.

1.   Var väl förberedd

Det viktigaste tipset är att alltid vara påläst. De som gör sin research har alltid en större chans att maximera sin potential. På en grundläggande nivå innebär detta att man läser de senaste guiderna och studerar hästarna och deras ryttare.

Utöver detta bör du också se till att undersöka travbanorna och vilka väderförhållanden som kommer att råda på en viss tävlingsdag. Ju mer kunskap du har, desto bättre. Du kan göra dig själv en stor tjänst genom att kolla in de senaste tipsen för travlopp här.

2.   Fördela dina insatser på olika resultat

Du bör aldrig satsa allt på en enda häst och bara hoppas på det bästa. Istället rekommenderas alla, nybörjare så väl som mer erfarna betters, att sprida sina insatser på flera hästar i ett enda lopp, precis som du bör fördela dina insatser över olika lopp.

Dessutom finns det olika spelmarknader inom trav som du kan göra snarare än att endast satsa på vilken häst du tror vinner ett lopp.Till exempel kan du satsa på vilka hästar som inte kommer att ta sig till mållinjen eller vilken häst som får brons.

1namnlös

3.   Satsa på vinnarhästar…

Ja, du bör fördela dina satsningar på olika resultat, och en av dem bör gå till vinnaren av tidigare lopp. Hästens form mycket viktig och därför är det en bra strategi att satsa på de som nyligen vunnit andra lopp. Vann en häst det senaste loppet finns det en god chans att hästen kommer att upprepa samma resultat i en kommande tävling.

4.   …men inte endast på favoriten

Det kan vara frestande att bara satsa på sina favorithästar, precis som det är lätt att satsa på sin favoritspelare eller lag i fotboll. På vissa sätt känns det som om att man stöttar hästen eller spelaren genom att göra det.

Men om du vill maximera din potential när det gäller betting på trav bör detta undvikas så mycket som möjligt. Du bör alltid satsa med hjärnan och inte med hjärtat. Det betyder naturligtvis inte att du aldrig kan satsa på din favorithäst, men försök att vara målinriktad.

5.   Leta efter de bästa oddsen

Det finns massor av olika spelbolag i Sverige och på internationell nivå att välja mellan om du vill spela på hästar. Alla dessa har sina fördelar respektive nackdelar. Du bör självklart välja ett seriöst spelbolag med licens och leta efter någon som erbjuder odds på de lopp du vill satsa på. Men du bör också leta efter det spelbolag som erbjuder de bästa oddsen.

Oddsen varierar nämligen från spelbolag till spelbolag, och även om de inte är några markanta skillnader, så kan du ändå tjäna på att välja den aktör med mest fördelaktiga odds. För att kunna göra det måste du veta hur man beräknar spelvärdet. Som tur är finns det gott om guider om detta.

Föregående artikelInför V86 (Multijackpot): Stefans nya löfte från USA – ”En fantastiskt fin häst”
Nästa artikelV86 Tips inför MULTI-MEGA-JACKPOT 5 okt 2022

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.