6-1 till hemmalaget på V75

60

hemmalaget

Jägersro – Övriga 6-1.
Det blev stor hemmadominans och hög utdelning under lördagens V75-omgång.
Men det var inte de vanliga namnen som presenterade sig.
– Det är en euforisk känsla. Sista 50 meterna kunde jag inte hålla mig i skinnet, då skrek jag rakt ut, berättade Conny Görtz, amatörtränaren bakom omgångens inledande skräll Mr Arkansas Rose.

 

”Himmalaget” är starkt på Jägersro.
Och tydligen bredare än man kan tro.
Det var nämligen inte storstallen som gick i främsta ledet när den gulröda Skåneflaggan så förnämligt försvarades mot gästerna som kommit för att tälja lördagens V75-guld.
Conny Görtz, Patrik Karlsson, Marc Elias och Mats Öhman är knappast några kändisar i ögonen på den stora V75-publiken.
Gemensamt inför lördagen ståtade de med varsin V75-seger i karriärern.
Nu har de alla dubblat den siffran.
Först ut var Görtz som fick se Mr Arkansas Rose reglera motståndet efter ett tidigt utfall fram utanpå ledaren av Peter Ingves.
– Jag gillar inte att se loppen där alla andra gör det i svängen vid stallbacken så jag stod på publikplats. Jag höll mig väl i skinnet till det var 50 meter kvar, sedan gick det inte längre. Det var nog några som undrade vad det var för idiot som vrålade, men det går inte att förklara känslan man får när man inser att han ska vinna, berättade Conny Görtz som väntat elva år sedan han selade ut Horleving på Åby 2005 och nu kan skryta med imponerade 50 i segerprocent i travets elitserie.
– Förra gången hade jag bara varit tränare i två år och tänkte ”vad håller de andra på med”. Men sedan dess har man fått lära sig den hårda vägen att det inte är så lätt. Jag vill tacka de andra ägarna Pelle och Johan Anderberg som ger hästen mycket kärlek och ska ha stor del av äran. Det här är något vi kommer att minnas resten av livet, konstaterade Görtz.

Pluggade in startsnabbhet
Nästa hemmahäst att lotsas först över mål var Hank von Håleryd, vars tränare Patrik Karlsson är en flitigare deltagare på lördagarna och äntligen fick full utdelning.
– Jag har trott på honom varje gång, men antingen har han själv strulat till det eller så har något annat strulat. Det här var skönt, sade Karlsson vars förra triumf med hästen Jeb Hornline hade drygt sju år på nacken.
22-årige lärlingen Marc Elias och amatören Mats Öhman tog däremot båda sin V75-seger under fjolåret och bekräftade att de har vad som krävs för att vara med i hetluften även framöver.
Elias som kusk bakom pappa Conrad Lugauers Miss Prelong där han visade sig behärska något som de flesta kuskar behöver många år att lära sig – att pricka perfekt från springspår.
Men tydligen kan rutin ersättas av intensivträning.
– Jag var rädd för att missa starten så jag pluggade mycket sista dagarna, farsan hjälpte mig också, förklarade 22-årige Marc Elias som pangstartade till tät och drog konkurrenterna möra utan att någon gång släppa någon in på livet.
– Hon har ju visat form hela tiden, men haft lite otur. Det var en tidsfråga när hon skulle vinna, att det blev just idag var lite speciellt, sade segerkusken.
Mats Öhman visade i sin tur prov på ypperligt tränarjobb då hans speedkula Beverly Boulevard hade kraft att först svepa runt konkurrenterna och sedan stå till mål sedan Adrian Kolgjini kastat loss i spåren inför slutsvängen.

Untersteiner ensam gästvinnare
Övriga två hemmasegrar kom från mer vant håll signerade Tomas Malmqvist och Lars I Nilsson.
Den förre fick se Enjoy Chocolate spurta till vinst för Christoffer Eriksson och den senare Georgie Mae tugga ner grabbarna utvändigt i silverdivisionen.
Ende ”utböling” att göra sig gällande var Peter Untersteiner vars offensiva upplägg bakom Dreams Take Time betalade sig och fullbordade en V75-rad som betalade 641 758 kronor för sju rätt.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.