690.000 på italienskt målfoto

53

untersteiners

När kusken utvändigt gjorde segergest kom tvivlet.
Men målfotot visade att det blev blågul seger i italienska fyraåringsloppet Gran Premio Continentale i form av Poet Broline och Johan Untersteiner.

Halmstadtränaren Peter Untersteiner hade en dålig dag i Oslo på söndagen då det bara blev lite prispengar in med en av hästarna han körde.
Under eftermiddagen rätade det upp sig. På väg hem i bilen började bilderna komma på en stallseger i Italien värd 690 000 kronor.
Sonen Johan Untersteiner körde fyraåringsloppet Gran Premio Continentale i Bologna med Poet Broline och ledde varje meter på en av regn seg bana.
– Kevin Oscarsson (kuskkollega) sitter jämte mig i bilen nu när vi kör hem från Bjerke och först fick vi upp en bild där kusken utvändigt gör jättesegergest. Så det var lite diffust där ett tag, säger Peter Untersteiner och skrattar.

Nära svensk derbyplats
Poet Broline vann i våras Konung Gustaf V:s Pokal och fick med sig en seger i E3 från treåringssäsongen i fjol.
Sven-Göran Sjöström i Lindome äger Poet Broline och Henriette Larsen sköter hästen som på söndagen alltså knep en seger i ett årgångslopp i Italien.
– Han var inte bra under sprintermästarkvällen där han hade en dålig dag helt enkelt. I derbykvalet senast var jag riktigt nöjd med honom då vi bara var huvud och hals ifrån att kvala in. Efter det har han bara känts fin och det är klart att vi hoppades trots den långa resan ner och så, säger Peter Untersteiner.

Fel näve i luften
Det italienska loppet artade sig till en tvåhästarsduell och det var Christophe Martens som signalerade att han vunnit med utvändige hästen Tony Gio när mållinjen passerades.
Målfotot visade att Poet Broline gått segrande ur striden på tiden 1.14,8 över 2060 meter med autostart.
– Tydligen vann han med en centimeter eller något i den stilen, slutar Peter Untersteiner.

Föregående artikelNuncio joggade hem Trotting Masters
Nästa artikelVinn 55 miljoner på V75 lördag

1 KOMMENTAR

  1. Tradition med svenska framgångar i detta lopp. Var på plats när Noras Bean perfekt framlotsad av Stefan Söderkvist vann för tiotalet år sedan

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.