Nuncio joggade hem Trotting Masters

35

nuncio joggade

Nuncio bjöd på en ny fantastisk uppvisning när han vann finalen av Trotting Masters på Bjerke.
Ifrån ledningen närmast joggade han hem förstapriset på drygt 1,9 miljoner kronor tillsammans med Örjan Kihlström.
– Han är ett fenomen och jag är full av beundran. Det här är overkligt, sa tränaren Stefan Melander.

Finalen av UET Trotting Masters avgjordes på Bjerke i Oslo med Nuncio som megafavorit. Superhästen förlängde sin enastående segersvit och tog hem en ny storloppsseger. Loppet blev tämligen odramatiskt när Nuncio öppnade bra och kördes till ledningen in i den första kurvan. Samtidigt galopperade On Track Piraten bort sig direkt i starten för Jos Verbeeck. Nuncio öppnade första femhundra metrarna efter 1.10 och varvade på 1.11,5.
I rygg på ledaren satt Oasis Bi och utvändigt om ledaren låg Mosaique Face. Den sistnämnde gick i närkamp genom slutsvängen och pressade utvändigt om Nuncio men över upploppet var det aldrig något snack. Nuncio gled bara undan retfullt enkelt utan att Örjan Kihlström behövde mana på sin stjärna. Det fanns krafter kvar på segertiden 1.10,7 över distansen 2100 meter med bilstart.
– Han är fantastisk och bara fortsätter att göra det han ska på bästa sätt. När han får ledningen är det inte så lätt att slå honom naturligtvis. Det kändes bra hela vägen och han vann med tussarna kvar, sa Örjan Kihlström.

”Det bara snurrar i huvudet”
Vid sidan av banan stod tränaren Stefan ”Tarzan” Melander och var tagen över Nuncios insats.
– Han är helt otrolig och det finns egentligen inga ord kvar. Jag vet inte vad jag ska säga. Jag har sagt till alla att om man får en sådan här fenomenhäst så ska man bara njuta men tyvärr så bara snurrar det i huvudet hela tiden. Det är som att jag bara står här och drömmer. Han har gått i högsta eliten hela året och jag är full av beundran. Det här är overkligt, sa Stefan Melander.

”Pigg som en treåring”
Tvåa i Trotting Masters blev Stefan Pettersson-tränade Oasis Bi som fick ett perfekt lopp i rygg på ledaren av Erik Adielsson.
– Det blev ungefär som man hade gissat. Han är fantastisk Nuncio men jag är full av beundran över Oasis Bi. Stefan har gjort ett otroligt bra arbete och hästen känns pigg som en treåring, berömde Erik Adielsson.
Trea blev Mosaique Face som höll strålande efter en resa utvändigt om ledaren.
– Han gjorde ett otroligt fint lopp, kanske det allra bästa på säsongen. Han visade en gång för alla att han har mycket kvar att ge, sa Adrian Kolgjini.

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.