Åby i afton och en sväng till Vincennes

30

TRAVDDBLOGGEN

Lover Face gick utan skor igår och mosade motståndet på ett mycket imponerande sätt. Lär väl starta på V75 nästa gång och då i silver. Lär dock inte ha några större problem att hävda sig där. Skulle faktiskt inte ha något mot att se Lover Face på Vincennes men som valack får han ju inte delta i alla lopp. Han står dock i en klass där det säkert finns några lopp han kan delta i. Men jag vet inte hur den fortsatta matchningen ser ut för LF så vi får se.
Nok’en Fräkkert spurtade in som tvåa och tvillingen satt fint. Grämer mig att jag själv glömde lira :S Som tur var glömde jag att lira DD också 😉 Carpenter On Tor och Tony Wallin fick styra loppet men hade inget kräm kvar när upploppet nalkades och han kan knappast haft en av sina bättre dagar.

Ska ta en kortis om det rykte som dykt upp. ATG planerar att flytta fram starten av V75-1 till 16:30 av samma anledning som starten av V64-1 kommer flyttas fram till 20:30 (om jag inte minns fel). Man har sett att framflyttning av starten på V86 genererat högre omsättning och därmed tänker man testa detta med V64 och nu är det alltså planer på att göra detsamma med V75. Planer som av allt att döma ser ut att bli realitet. Personligen tycker jag det är katastrof men då ATG:s huvudsakliga uppgift är att dra in så mycket pengar som möjligt så får man på något plan förstå dem. Men banorna kommer garanterat bli lidande med mindre publik och de aktiva kommer få ännu sämre ”arbetstid”. Nu lär väl V75 hålla på till runt 19:00 (om nu inte tanken är att korta ner tiden mellan loppen också) och de som har starthäst i sista loppet kan som tidigast åka från banan ungefär en timme senare. De som har kort resväg hem kanske hinner hitta på något skoj under kvällen men för de flesta kommer lördagskvällen vara saboterad. Framförallt hästskötarna har ju redan arbetstider som inte är normala och när man nu avser att göra detta med lördagen så lär dem inte jubla. Jag räknar med att vi inom en snar framtid får besked från ATG om detta och vi kan nog ställa in oss på att bli besvikna.

Ikväll är det Åby som serverar dagens dubbel och jag inleder med att spika 6 Huge Star som nu är nedstruken till ett femtespår. Jag tror och hoppas att han tar ner 3 Amour de la Rue över upploppet.
I DD-2 streckar jag en kvartett: 1 Gio Follo, 6 Alfa Star S, 8 Roxie Lavec och 10 Priscilla Spin. Gio Follo har jag jagat ett tag och tänker inte ge upp ännu. Han blir väldigt lite streckad här men har ett perfekt läge och klaffar det lite så kan han vara med och göra upp om det. Han får bli u-häst på en tvilling mot de tre andra kusarna. Roxie Lavec kanske bara rundar till seger men hon har ett tillägg som ska plockas in först och det måste stämma lite på vägen även om hon kan göra en hel del själv. Priscilla Spin tycker jag är lite spännande idag när hon gör årsdebut efter ett längre uppehåll. Att hon är fartfylld vet vi och kommer hon bra förberedd kan hon överraska. Stefan Söderkvist är ju dessutom i knallform!

Jag gillar 2 Odenna Q.C i V64-2 och nu får hon Johan Untersteiner i vagnen för första gången, spännande! Hon har en vass speed och jag är lite inne på att hon är snabbast till slut. Chansspik för mig.

Några spännande svenskstarter på Vincennes i eftermiddag. Traveling Man startar i lopp 2 och Redéns hästar är ju riktigt på G igen så det blir intressant. Pierre Vercruysse sitter i vagnen.
Lopp 4 är väl kanske än mer spännande med fyra svenska hästar i loppet, dock utan några svenska kuskar. Personligen tycker jag Falcon Håleryd är mest intressant med Dominik Locqueneux i sulkyn. Känslan är att han kommer passa bra på Vincennes och vi håller tummarna för att han trivs lika bra som pappa på kolstybben. Viking America, Red Adair Superb och Tell Me No Lies är övriga svenskhästar i loppet. Mest intressant i den trion är väl den numera Fabrice Souloy-managerade Tell Me No Lies med Franck Nivard i sulkyn.
I lopp 6 dyker Boys Going In upp. Även här är det Fabrice Souloy som tränar och åter Franck Nivard i vagnen. Han har ju inte fått till det ännu i Souloys regi men det finns ju mycket kapacitet i honom. Men loppet, som heter Prix Jean Le Gonidec, innehåller mycket tufft motstånd och skulle BGI hamna på pallplats har han gjort det bra.

Lycka till! 

Föregående artikelInga problem för Lover Face på V86
Nästa artikelKan Noras Bean upprepa triumfen i år?

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.