Inga problem för Lover Face på V86

33

image-13

Veijo Heiskanen hade inga problem med att dra på smilbanden efter Lover Faces årsdebut. Foto av Jörgen Tufvesson/ALN

Lover Face var ostoppbar när han på onsdagen gjorde årsdebut på Jägersro.
På klasshästens vis krossade han motståndet den tunga vägen.
– Jag tror att han kan duga bra i gulddivisionen och lite större sammanhang i slutet av året, sa hästens tränare Veijo Heiskanen.

Det är svårt att begripa att Lover Face bara har tjänat en bit över 800 000 kronor när man ser honom tävla. Han har till synes allt man kan önska sig av en travhäst. Det visade han inte minst på onsdagskvällen när han mosade en annan topphäst – Alkalazer Am. Den senare kördes till ledningen i utgång av första sväng och när han fick dämpa tempot till 1.15,2 första rundan såg det mörkt ut för Lover Face i kön. Men då körde Veijo Heiskanen fram utvändigt om ledaren och efter en ursinnig tvekamp på den sista bortre långsidan kopplade Lover Face grepp och stegade undan till solklar seger.
– Han var toppfin. Han var inte så hårt tränad inför det här och hade inte startat på sex veckor. Men han levererade. Det här är den bästa häst jag har i stallet. Nu blir det nog V75 nästa gång, kanske Halmstad (28/2). Jag tror att han kommer att duga bra i silverdivisionen och sedan får vi se. Han kommer nog att räcka i guld också längre fram, sa Veijo Heiskanen.

Zoogins ägare har nytt stjärnämne
Legendariske Zoogin skördade enorma framgångar under 1990-talat. Nu har hans ägare Håkan Andersson en ny stjärna i vardande. Den Reijo Liljendahl-tränade femåringen Ready For More tog nu sjätte segern i sin tionde start hemma på Solvalla, som delade på omgången med Jägersro.
– Det här känns som en riktigt bra häst. Det är riktigt bra gång i honom. Det känns som att han bara lunkar och i dag tror jag att han hade ett par sekunder sparat, sa Ulf Ohlsson, som avancerade till ledningen på den första bortre långsidan och därefter kunde finåka till överlägsen viktoria.

Glada miner i Alperna
Skidsemestrande Peter Untersteiner fick glädjas åt en V86-seger i de österrikiska alperna.Sonen Johan körde till ledningen med Max Bob som visade sig helt överlägsen när han lämnade konkurrenterna till slut. Hästen har hittat en riktig formtopp och ståtar nu med tre segrar i sina fyra senaste starter.
– In i första sväng hade jag loppet vunnet som det kändes. När jag sedan fick bestämma tempot lite andra femhundringen var det spel mot ett mål. Han kändes fantastiskt fin i kväll och har verkligen höjt sig flera snäpp på slutet, berömde Johan Untersteiner.

Nervös väntan
Håkan Eriksson-tränade Fantoccini, för första gången med Erik Adielsson i sulkyn, spelades till favorit och han kom planenligt till ledningen med andrahandsfavoriten Chip Dealer i rygg. Därmed såg det tämligen lugnt ut för favoritspelarna. Men på upploppet kom Chip Dealer loss och när mållinjen skars var det omöjligt att skilja hästarna åt. En titt på målfotot visade att Chip Dealer hade nosen först, men han diskades för trängning och därmed kunde favoritspelarna andas ut.
– Det är domarna som dömer och det är svårt för mig att säga nåt, sa Chip Dealers besvikne tränare Troels Andersen.

Vann trots stenskott
Comte du Pommeau klippte i galopp i starten men ställde sig och efter att ha kommit till ledningen i första sväng var det lugna gatan, även om Mellby Cheeky blev närgången sista biten.
– Jag tror att han fick ett stenskott i huvudet från start men han är förnuftig så det var bara att ta upp och börja om. Sedan var han lite ofokuserad och sprang och ”körde” med huvudet. Men det räckte och det var ju skönt, sa hästens tränare och kusk Peter G Norman.

Dubbel jackpot på onsdag
Danske gästen Tonicetobetrue hade inga problem med att klä av konkurrenterna från andra par utvändigt och Joakim Lövgren styrde Gordonston till vinst från ledningen. Omgången avslutade av Duffman som i Jörgen Westholms händer som levererade en virvlande spurt.
Åtta rätt på V86-spelet betalade 710 kronor. Potterna för sju och sex rätt går vidare till nästa onsdag. Då väntar dubbel jackpot och en ensam V86-vinnare med åtta rätt kan håva in 15 miljoner kronor.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.