Åby bussar in Norska travfans!

51

norska travfans olympiatravet

Åbytravet testar ett nytt grepp.
Nästa lördag bussar man in norska travfans till Mölndal och finalen av Olympiatravet och fyller på hejarklackarna för B.B.S Sugarlight och Support Justice.

När det blev klart att Norges två bästa hästar skulle vara med i Olympiatravet kläckte organisationen på Åby en idé om supporterbussar.
Det handlar inte om något vanligt upplägg med bussar utifrån. Nu på lördag 25 april är det värdbanan som ser till att specialchartrade bussar rullar tur och retur med norska travbesökare.
Bussarna hämtar upp folk tidigt under lördagsmorgonen i Oslo, Moss och Fredrikstad och går samma sträcka åt andra hållet igen efter tävlingarna.
– Det kommer att fyllas två bussar med norrmän i alla fall. Vi hoppas att det kan bli tal om att sätta in en tredje också efter att startspåren lottats på söndag och surret kommer i gång på allvar, säger Kent Jellmund, marknadschef på Åby.

Norgetält på upploppet
I fjol kom 15 679 personer till finalen av Olympiatravet. Solvato och Veijo Heiskanen blev populära hemmasegrare under dagen som bjöd på sommarväder och runt 20 plusgrader.
– Vi hoppas så klart på något liknande i år. Vi vill göra riktigt bra grejer för norrmännen som ska hit och säljer resan som ett paket. Det kommer att slås upp ett särskilt Norgetält på publikplats i mitten av upploppet där det förutom servering kommer att bli intervjuer med representanter för de två norska hästarna och en hel del annat, säger Kent Jellmund.
B.B.S Sugarlight och Support Justice startar med klar vinstchans i Olympiatravet.
Spårlottningen till finalen, med 1 500 000 kronor till vinnaren, kommer att direktsändas på ATG Live (atg.se) strax efter 14.00 på söndag. Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen och Svensk Travsports dito Petter Johansson finns på plats i studion för att förrätta dragningen.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.