Vinner Redéns kuse från spets på V75?

20

traveling man v75

Tre hästar i form.
Tre skrällchanser på V75.
Daniel Redéns trio kan vara nyckeln till jackpotpengarna.
– Traveling Man kan blixtra till ibland och då kan han springa väldigt fort, säger Solvallatränaren.

Mantorp är värd för lördagens V75 som lockar med en jackpot och chans att vinna 42 miljoner kronor för den som blir ensam med sju rätt.
I jakten på de stora pengarna gäller det att hitta skrällarna. En som slår ur underläge den här veckan är Solvallas Daniel Redén – trots att han startar tre formstarka hästar.
Först ut i Stall Zets trio är Traveling Man (V75-3) har dragit innerspår bakom startbilen över 1 640 meter i jakten på en finalplats i Olympiatravet.
– Han är väldigt bra, tycker jag. Han har gjort det bra i vinter – i Frankrike. Nu har han kommit hem och fått ett lopp i kroppen. Det ser spännande ut och han kommer att gå uppåt rejält i form. Vi får hoppas på en bra insats, säger Daniel Redén.
Hur ska spelarna resonera tycker du?
– De ska resonera på följande vis: Att min bara gått bra i ledningen. Han fungerar bäst där, överlägset bäst. Han gör sina bästa lopp i ledningen så vi kommer att ladda. Kommer vi dit så får vi prova att köra där.
– Att han ska vinna tror jag blir hårt, men jag måste köra där min häst fungerar allra bäst. Kommer vi till ledningen så provar vi där, klargör Daniel Redén.

Debut i silverdivisionen
Only In Its Class (V75-5) har gjort fem starter i år och varit på pallen varje gång. Senast vann han ett lärlingslopp på V75 tillsammans med Frank Nilsson.
– Han har också gått jättebra på slutet. Han blir bättre och bättre nu efter lång frånvaro, säger Daniel Redén.
Vad säger du om innerspår bakom startbilen?
– Läget är väl helt okej. Han kan väl inte öppna som en blixt, men han hamnar bra till. Jag tror han kommer att göra ett bra lopp igen. Den långa distansen är inga problem. Det är ett öppet lopp och han kan vara en av flera som kan vinna.
Rocket Zet (V75-7) kommer närmast från seger i V75-finalen i bronsdivisionen hemma på Solvalla 28 mars. Nu är det debut i silverdivisionen.
– Han var otroligt duktig senast i finalen och vann med lite krafter kvar. Nu är läget helt annorlunda, dessutom kommer han att gå med skor och det är ett minus för honom. Det är ny klass också så vi ligger ganska lågt med honom.
Vilka ska vi strecka av dina tre?
– Det är väl Only In Its Class som har den bästa chansen. Men man vet aldrig med Traveling Man, vilket slag han är i. Han kan blixtra till ibland och då kan han springa väldigt fort. Vi är med och krigar i alla fall.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.