Åby DD och lite eftersnack

226

TRAVDDBLOGGEN

Gårdagens V86 blev en svårfunnen historia och ingen prickade in åtta rätt. Vi fick se ett par imponerande insatser och bäst kanske ändå Charrua Forlan var men personligen var jag mest imponerad av intrycket på Venkatesh och på det enkla sätt som han avväpnade moståndet. En hel del av eftersnacket handlade dock om omstartsituationen i V86-7 där favoriten Habito blev lidande och stressade upp sig alldeles för mycket för att kunna göra sig själv rättvisa i loppet. Han galopperade in i första sväng i den giltiga starten och efteråt var Joakim Lövgren allt annat än glad. Förstår honom. Måldomarnämnden eller huvudstartern skulle givetvis inte erkänna det men jag tror att även de med facit i hand tycker att det var ett misstag att trycka på omstartknappen. Proud Victory Rose och Maxime Marais som orsakade omstarten var kanske en halvlängd efter när starten skulle gå och i samma ögonblick som bilen släpper fältet så galopperar Proud Victory Rose och jag tänker att det fanns kanske en anledning till varför han sladdade efter med en halv längd då. Så tänkte uppenbarligen inte måldomarnämnden eller huvudstartern (det är dessa två som kan trycka på omstartknappen) utan man avbryter loppet och man gör det dessutom, enligt min åsikt, försent. Visst, det handlar kanske om några sekunder men de hinner absolut uppfatta att Proud Victory Rose galopperar och då fattar jag inte varför man trycker om loppet. De blir ju inte störda till galopp. Problemet ligger ju inte bara i gårdagens omstart utan i det faktum att det skiljer sig så otroligt mycket mellan de olika banorna och personalen. Häromdagen kollade jag i arkivet på lopp 3 från Färjestad 11/8, där kan vi snacka om att starten borde gått om. Har ni möjlighet så gå in och kolla det loppet, helt sjukt.
I grund och botten handlar det om att tävlingsreglementet är för gammalt och man borde givetvis skriva om det ganska rejält för det finns så många brister i det.

Nu till kvällens dubbel. I DD-1 streckar jag en trolig och en rolig. Fick en skön känsla på den roliga och jag hoppas hon inte blir alltför betrodd. Den troliga är 5 I Love Champagne som säkert sticker till spets här. Kan hålla hela vägen men jag vill ha med 6 Valuta Newmen som har lopp i kroppen efter ett litet uppehåll. Hon är inte alls tokig och med minsta klaff så tror jag hon blir giftig till slut.
DD-2 är ett halvöppet lopp där jag går på 7 Naglo Del Nord. Knappast en frisk insats senast men denna gången räknar jag med att han är vid sunda vätskor och då tror jag övriga får tufft att stå mot honom här.

DD-1: 5,6
DD-2: 7 Naglo Del Nord
Min raka/roliga DD: 6-7

Synd på läget för 8 MT Guti i V64-1. Han är inte så tokig för klassen men från ett uselt läge mot rätt tufft motstånd så lär han få svårt att vinna.
Slår ett slag för 10 Quechua i V64-3. Hon skötte sig senast och svarade för en bra insats. Distansen ska inte vara något problem och med rätta ryggar på slutvarvet så kan hon fälla många till slut.
1 Carlos Greenwood i V64-4 är i nuläget omgångens största favorit. Om jag spelar så kommer jag definitivt försöka fälla honom för han är ju inte säkerheten själv direkt. Väldigt öppet lopp bakom och det är nog bara att strecka på så långt lädret tillåter. 5,6,8,9 och 10 är givna på min kupong.

Lycka till! 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelCeka Stable flyttar tillbaka till Åby
Nästa artikelEn liten uppfödare med stor passion

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.