Åbys Drottning maj 2014

140

backfire_drottning

Rygg ledaren och slut.
Johnny Takter serverade Backfire ett drömlopp och utnyttjade Åbys extra innerspår på upploppet på bästa sätt i Drottning Silvias Pokal.
– Det är kul när det funkar, som att spela på en stämd gitarr, sa segerkusken.

Efter andrapris i båda E3-finalerna i fjol så fick Backfire äntligen en fullträff i ett större årgångslopp i kullen född 2010.
Jägersrotränaren Tomas Malmqvist hade satt sin läckra fuxa i kanonskick och kusken Johnny Takter var inte sen att ta vara på chansen.
Björn Goop var snabbast bakom startbilen tillsammans med Air Frame, men Johnny Takter var också bra med från start och kunde skicka ner Backfire som tvåa på innerspåret. Väl i rygg ledaren var det sedan bara att vänta på upploppet och Åbys dubbla open strech, två extra spår invändigt på upploppet.

Sylvass avslutning
När Johnny Takter drog i vänstertömmen och gav Backfire fritt spurtutrymme så svarade stoet sylvasst och redan 100 meter från mål hade hon passerat ledaren och kopplat segergreppet. Johnny Takter knöt högernäven i segergest och såg mycket nöjd ut.
– Jag är nöjd att få vinna ett sånt här stort lopp med den här hästen. Jag tyckte om henne från början, och har väl inte varit förstepilot på henne heller efter. Hon debuterade på ett fantastiskt sätt som tvååring och jag trodde att det skulle bli en riktig stjärna, sa Johnny Takter.

D’One trea
Segern i Drottning Silvias Pokal var värd 902 660 kronor och totalt i karriären har Backfire tjänat nästan 2,4 miljoner kronor.
– Jag är bara lycklig. Det är fantastiskt stort att få vara med och vinna ett sådant här stort lopp. Vi har jobbat hela vintern för det och fick utdelning nu. Hon har varit tvåa i två E3-finaler, någon gång skulle det vara hennes tur, sa tränaren Tomas Malmqvist.
Kullettan D’One kom aldrig till från sitt bakspår bakom startbilen och hon fick nöja sig med tredjepriset på 225 665 kronor efter en vass spurt tillsammans med Örjan Kihlström.
– Vi förlorade loppet i spårlottningen, och i kvalet, sa Solvallatränaren Roger Walmann.
Air Frame, som tränas av Solvallas Stefan Melander, klarade andrapriset och tjänade 451 330 kronor.

Lars-Ove Pettersson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.