Adielsson: "Jag har rent samvete"

231

samvete

Svenske toppkusken Erik Adielsson kommer troligen att överklaga den 35 dagar långa avstängning han dömdes till för stallkörning i det tyska derbyt. – Jag känner mig relativt oskyldig och jag har rent samvete, säger han.

Söndagens tyska derby blev ingen rolig historia för Erik Adielsson. Han såg ut att gå mot seger tillsammans med Stig H Johansson-tränade Indigious när denne plötsligt galopperade i sista sväng. Kort senare hade Indigious stallkamrat Chapeau smitit förbi på innerspår och skurit mållinjen som etta samtidigt som Indigious galopperade i andraspår. Det tyska reglementet är emellertid hårt vad gäller stallkörning och ”vinnaren” Chapeau diskvalificerades då domarna ansåg att Adielsson gett fördel åt Chapeau genom att störa en konkurrent. Adielsson dömdes dessutom till 35 dagars avstängning. – I en tiondels sekund försökte jag ställa Indigious innan jag kom på att det här blir inte bra för någon i loppet. När jag då jagade på honom bröt han ut två tre decimeter och då kom Chapeau dit med benen och då satt jag plötsligt mellan två hästar. Min tanke var ju bara att komma ur fältet och störa de andra så lite som möjligt, säger Adielsson och tillägger. – Självklart, hade jag kört om loppet så hade jag kört annorlunda. Då kanske jag hade koncentrerat mig på att bara jaga, jaga, jaga för att få ut honom. Nu kom han lite utåt och det klart att det var fel så här i efterhand.
”Har inte gjort något medvetet” Adielsson var inte medveten om att det tyska reglementet tillåter diskning av ”vinnaren” om denne anses ha fått hjälp av en stallkamrat. – Så här i efterhand har jag förstått att de tänker så i Tyskland och har de reglerna. Den 35 dagar långa avstängningen kommer sannolikt att överklagas. – Jag kommer nog att överklaga. Jag tycker att jag gjorde så gott jag kunde och jag har inte gjort något medvetet för att störa någon annan.
Hörde inte hoten Efter loppet ska en person med intressen i en konkurrerande häst ha uttalat grova hot mot Adielsson. – Jag missade det. Jag stack ganska tidigt från banan så det var Stig som fick ta hand om det där. – Det var inga snälla ord som sades där, säger Stig H Johansson. Enligt uppgift ska de uttalade hoten utredas av tysk polis.

Ola Johansson

Paula Ahlström

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet