Adrian Kolgjini överklagar sin avstängning

239

Adrian Kolgjini överklagar sin avstängning

Travkusken Adrian Kolgjini överklagar sin avstängning på sex månader för att ha lämnat ett positivt prov gällande kokain i ett drogtest i samband med tävlingar på Jägersro 5 december 2017.
Det är Travronden som skriver att Adrian Kolgjini nu anlitat den inom travet välkände advokaten Staffan Uvabeck som juridiskt ombud i sin överklagan till Svensk Travsports överdomstol.

Svensk Travsports disciplinnämnd dömde Adrian Kolgjini till sex månaders avstängning, till och med 12 juni 2018.
Minimistraffet för ett positivt drogtest är tre månaders avstängning. Nämnden hade tittat på hur straffskalan ser ut i övriga samhället och där ses kokain som ett av de allvarligaste drogbrotten jämfört med till exempel cannabis och valde att gå på en liknande linje.
Travsporten hade för cirka fem år sedan ett fall gällande cannabis och den personen dömdes då till tre månaders avstängning.
Adrian Kolgjinis advokat Staffan Uvabeck vänder sig bland annat emot längden på avstängningen.
– Det är i sak rätt att kokain bestraffas hårdare vid grova narkotikabrott, men vid vad man kallar för eget bruk så är straffsatsen den samma: 30 dagsböter, säger Staffan Uvabeck till Travronden.
Staffan Uvabeck är även frågande till att Adrian Kolgjinis förklaring att han ovetandes fått en spetsad drink, som han berättat för Sulkysport, inte tagits i beaktning av disciplinnämnden.
– Vi vill att överdomstolen bemöter det påståendet, ett påstående som visar att det inte funnits någon avsikt från Kolgjini. Skulle man inte gå på den linjen så anser vi inte att det ska bli ett strängare straff än vad det hade blivit med cannabis. Det finns ett tidigare fall där en licenshavare blivit avstängd i tre månader för spår av cannabis och det borde i så fall tillämpas här också, säger Staffan Uvabeck till Travronden.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelElitloppsbiljett till Readly Express
Nästa artikelDaniel Redén: ”Det är bästa segerchansen”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.