Elitloppsbiljett till Readly Express

74

Solvallas sportchef Anders Malmrot delade ut en elitloppsbiljett till Readly Express. Foto av LARS JAKOBSSON

”Vi inleder elitloppssäsongen 2018 med att bjuda in Readly Express till Elitloppet”.
Solvallas färske sportchef Anders Malmrot gav årets första rosa biljett till ägaren Rolf Andersson och tränaren Timo Nurmos.

Kretsen till färske Prix d’Amerique-vinnaren Readly Express tog tacksamt emot elitloppsinbjudan, men gav förstås inget besked om det blir start för den sexårige hingsten hemma på Solvalla sista söndagen i maj.
– Det är för tidigt att säga ännu, sa Timo Nurmos.
Readly Express är ett oskrivet kort över sprinterdistans. I sina 25 starter så här långt har hästen uteslutande startat över medeldistans eller lång distans.
– Jag har inte velat stressa honom med sprinterlopp, men han kan öppna snabbt och två heat i Elitloppet passar perfekt, sa Timo Nurmos.
Solvallatränaren gav också klart besked gällande franska storloppet Prix de France om två veckor.
– Nej, vi kommer inte starta där. Jag tror det blir lite tajt.

Treåriga talanger imponerade
Solvalla bjöd på tisdagen på ”Grand Opening” för sitt nya koncept med tisdagstävlingar och det var en lyckad premiär där bland annat en expertpanel bjöd på livetips på ett fullsatt Kongressen, Solvallas finrestaurang.
På travbanan bjöds det dessutom på mycket fin sport och i fokus stod fyra lopp i Margaretas Tidiga Unghästserie med 300 000 kronor till vinnaren.
Global Withdrawl är en treåring som verkligen imponerat i vinter och fjärde raka segern blev mycket enkelt i händerna på Erik Adielsson.
– Helt otroligt, han har tjänat 600 000 kronor på kort tid och inte behövt gå i botten nån gång. Snyggt matchat av Svante också, sa segerkusken.
Global Withdrawl tränas av Svante Båth och har på åtta starter nu vunnit fem lopp och tjänat totat 669 800 kronor.

Maharajah framgångsrik pappa
I klassen för treåriga ston gick segerchecken på 300 000 kronor till A Sweet Dance som imponerade stort när hon avväpnade favoriten Global Wild Card in mot upploppet.
I segersulkyn satt Johnny takter och tränarjobbet är gjort av Helena Burman. Segern var den andra på fyra starter i karriären.
Baronesse Ima visade härlig inställning och ledde från start till mål i klassen för fyraåriga ston. Claes Sjöström fick försvara sig i omgångar och hans löfte var mycket tapper.
I klassen för fyraåriga hingstar och valacker höll Transcendence farten bäst av alla och när storfavoriten Harran Boko tappade spänsten sista biten i ledningen blev det till slut en säker skrällseger tillsammans med Robert Bergh. Det var tredje raka segern för 23-oddaren.
En häst som också imponerade stort på tisdagskvällen var fyraårige Maharajah-sonen Who’s Who som påminner en hel del om pappa.
Tillsammans med Örjan Kihlström avgjorde Who´s Who enkelt från utvändigt ledaren.
– Det är lite Maharajah-lite, det finns likheter, sa Örjan Kihlström.
Who´s Who hade inte startpoäng som räckte för att få med i Margaretas Tidiga Unghästserie utan fick nöja sig med mer blygsamma 40 000 kronor.
– Det här blev bra ändå, men jag tror inte han gjort bort sig där heller, sa tränaren Pasi Aikio.
Vi noterade för övrigt att Maharajah hade en stor dag som pappa. Förutom vinsten för Who´s Who är han även pappa till tre av vinnarna i Margaretas Tidiga Unghästserie: A Sweet Dance, Baronesse Ima och Transcendence.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V86: Björn Röcklinger hoppas mycket på Ginotonic
Nästa artikelAdrian Kolgjini överklagar sin avstängning

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.