Inför V86: Björn Röcklinger hoppas mycket på Ginotonic

134

Björn Röcklinger hoppas mycket på Ginotonic

Björn Röcklinger hoppas mycket på Ginotonic i V86-8. Foto av Kanal 75

Efter tre raka andrapris hoppas Björn Röcklinger på en fullträff för Ginotonic i onsdagens V86.

– Hade han haft lite marginaler med sig kunde det lika gärna varit tre förstaplatser. Han är verkligen värd att vinna lopp.

Solvallatränaren Björn Röcklinger är precis hemkommen från Paris och Prix d’Amerique när vi får honom på tråden på måndagseftermiddagen.
– Årets Prix d’Amerique var ett otroligt fint lopp och det var en otrolig prestation av vinnaren Readly Express. Vi är ett gäng som brukar åka ner vare år och vi har väl varit där sex-sju år nu. Det här var det bästa Prix d’Amerique jag sett i alla fall.
Björn Röcklinger är aktuell med en spännande häst i onsdagens V86-omgång som delas mellan Jägersro och Solvalla. Femårige Ginotonic har lottats till spår 2 bakom startbilen i V86-8 på hemmabanan.
Ginotonic har fyra raka pallplatser och i de tre senaste starterna har han slutat tvåa.
– Jag tycker att det handlat mycket om tillfälligheter att det inte räckt till seger. Senast satt han sist och spurtade rappt sista 350 men hann inte fram. Han gjorde ett jättebra lopp. Gången innan blev han spurtslagen av någon favorit. Hade han haft lite marginaler med sig kunde det lika gärna varit tre förstaplatser. Han är verkligen värd att vinna lopp.
Vad känner du över spår 2 bakom startbilen?
– Det är ett bra spår och hästen känns fortsatt fin. Om inget oväntat händer ska han ha en vettig chans.
– Det skulle vara ett plus om det blir fast bana, han gillar inte när det är löst utan vill ha bra tag i backen. Han får en bättre steglängd med fäste. Vi gör inga ändringar och det innebär öppet huvudlag, fast bomull i öronen, vanlig vagn och samma kusk, Ulf Eriksson.
Om du skulle beskriva hästen?
– Han är ganska allround för klassen, snabb från början och snabb till slut. Han tål tuffare upplägg. Hans svaghet är om banan blir lite för lös.

Obesegrad reklamhäst
Björn Röcklinger har i dag strax över 30 hästar i träning.
I fjol slog stallet siffrorna för tredje året i rad och hästarna travade in drygt 2.5 miljoner kronor.
Hur ser du tillbaka på 2017?
– Inom travet var jag ganska nöjd, även om det var lite stolpe ut med infektioner i stallet.
Dina förväntningar på 2018?
– Jag har inte satt några mål, men man försöker alltid slå fjolårets siffror. Jag har också någon häst som är finare än vanligt och jag hoppas kunna vara med i nått större lopp under året, säger Björn Röcklinger.
Vilken häst pratar vi om då?
– Jag har egentligen bara en som höjer sig över mängden och det är Indy Lane som vunnit tre lopp av tre. Han har bra kunnande och bra uppfattning. Det är en fyraårig Ready Cash-son med många egenskaper. Jag hoppas han kan bli en fin reklamhäst.

 

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.