Ågerup krävs på 1,2 miljarder kr

11

Storhästägaren och miljardären Bengt Ågerup, som är aktuell med starthäst i världens största travlopp Prix d’Amérique, krävs på 1,2 miljarder av Skatteverket.

Miljardärens kommentar om myndighetens beslut:

– Det är skamligt att behandla en människa som man behandlat mig, säger han till Dagens Industri.

Det var när Ågerup sålde sitt bolag Q-med 2011 som en skattepliktig inkomst uppstod, när han sålde sitt innehav från ett bolag till en stiftelse som han själv kontrollerade.

Affären var värd tre miljarder kronor och den vinsten har han inte betalat skatt på i Sverige, då Ågerup själv uppger att han varit bosatt i Schweiz och Frankrike.

Enligt SVT Uppsala, som var först med att rapportera om nyheten, så är en lägenhet i Uppsala, samt storhästägaren och miljardärens kopplingar till fotbollsklubben Sirius avgörande för att Skatteverket nu kräver honom på miljardbeloppet.

– Det är skamligt att behandla en människa som man behandlat mig, säger han till Dagens Industri.

”Tandlös aktivitet”

Ågerup tänker ta strid mot beslutet, men menar samtidigt att Skatteverkets tilltag inte går att verkställa då han inte har några av sina tillgångar i Sverige.

– De kommer inte åt mina pengar. Jag flyttade ut 1996. Det här är en tandlös aktivitet som bara slösar på skattepengar, säger Ågerup till Dagens Industri.

Efter Skatteverkets beslut har han nu avslutat sina ideella verksamhet er i Sverige.

Kan få med flera hästar i superloppet

Bengt Ågerup är en av Sveriges största hästägare och äger över 150 hästar. Just nu är han högaktuell med starthäst, Propulsion, i världens största travlopp, Prix d’Amérique, som körs på Vincennes i Paris sista söndagen i januari.

Ågerups privattränare för Stall Zet, Daniel Redén, siktar även på att få med fler av hans hästar i superloppet.

Daniel Redén hade ett rekordår med Ågerups hästar 2016. Totalt sprang de in 22,4 miljoner kronor vilket innebar en femteplats i den svenska tränarligan.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Ågerup krävs på
1,2 miljarder kr

Föregående artikelTravhästen föll ihop – dog på stallbacken
Nästa artikelDå kommer svaret –som alla väntar på

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.