Åke Svanstedt skrällde med Marseille

130

Åke Svanstedt skrällde med Marseille

På förhand handlade allt snack om Marcus Melanders Greenshoe.
Men det blev en annan svensk som tog hem nattens storlopp Earl Beal Jr. Memorial i USA.
Åke Svanstedt skrällde med Marseille – till 57 gånger pengarna!

Utvandrade svenske travtränaren Marcus Melander har en trio treåringar som utgör den absoluta toppen i den nordamerikanska unghästcirkusen. Gimpanzee var inte med i Earl Beal Jr. Memorial på Pocono Downs i Pennsylvania men det var stallkamraterna Green Manalishi och Greenshoe. Den senare är favorit inför Hambletonian i augusti och han bar ett tungt favoritskap även i nattens uppgörelse. Men han fick nöja sig med andraplatsen efter en ursinnig spurt. Vann gjorde Åke Svanstedt med jätteöverraskningen Marseille, som höll undan med liten marginal efter att ha fått trava i lågt tempo i ledningen.
– Min chans att bli tvåa i loppet var att öppna snabbt och kanske få rygg på Greenshoe. Men han kom aldrig så det var bara att köra i ledningen, sa den svenska topptränaren som för några år sedan flyttade till USA.
Segertiden skrevs till 1.10,0 över 1 609 meter med autostart och segerchecken uppgick till närmare 2,3 miljoner kronor. Tredjeplatsen gick till Green Manalishi men trots två pallplaceringar var Marcus Melander besviken efter loppet.
– Både Green Manalishi och Greenshoe svarade för topprestationer, men detsamma kan man kanske inte säga om kuskarna. De (Tim Tetrick och Brian Sears) var mest sura på Svanstedt, som körde så långsamt i ledningen, men de får väl skylla sig själva. Det är förstås inte dåligt att vara tvåa och trea, men när man har de två favoriterna är det klart att man blir besviken, sa Melander.

Föregående artikelInför GS75: Kallblods-Karlsson kan glänta på locket till skattkistan
Nästa artikelStorloppet Suur-Hollola-Ajo avgjordes i Lahtis på söndagen

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.